Lottomillionærer står næsten aldrig frem

Danske lottovindere holder næsten altid på hemmeligheden, når præmiepengene triller ind på bankkontoen

Når det helt usandsynlige sker, og en heldig dansker indkasserer den store lottogevinst, gemmer han eller hun så godt som altid på den indbringende nyhed.

Ifølge Danske Spil får Danmark hvert år cirka 120 nye lottomillionærer, men kun én enkelt af de heldige asener står frem og fortæller om gevinsten.

- Det skyldes vel, at de fleste har det ligesom mig: At man ikke ønsker at stå på forsiden af avisen og afsløre, at man har vundet adskillige millioner, siger kommunikationsmedarbejder Morten Hedegaard fra Danske Spil.

Det skulle dog ikke være frygten for at blive bestormet med almisseønsker fra nær og fjern, som afskrækker de nybagte millionærer fra at stå frem.

- Nej, vi har ikke efterfølgende hørt, at folk bliver lagt ned af henvendelser, siger Morten Hedegaard.

Danmark huser mere end 2400 lottomillionærer, og når man kigger på, hvad præmiepengene bruges på, ligger fast ejendom højt på listen.

Det viser en undersøgelse, som Danske Spil lavede sidste år blandt flere end 100 Lotto-spillere, der har en gevinst over 1,5 millioner kroner bag sig.

Mens 56 procent investerede i boligen, var 44 procent i det gavmilde hjørne med en økonomisk håndsrækning til familie og venner.

Cirka samme andel har brugt lottopenge på fornuftige poster såsom opsparing, investeringer, pension og til at betale gæld af.

Og selvom milliongevinsten pludselig trillede ind på kontoen, har kun fem procent af vinderne efterfølgende sagt deres job op.

Alle Lotto-millionærer tilbydes økonomisk rådgivning af Danske Spil, og det benytter et stort flertal sig af, viser undersøgelsen.