Nye protesterer i Athen mod nedskæringer

Tusinder er igen på gaden i den græske hovedstad Athen for at protestere mod store offentlige nedskæringer

Vreden over store offentlige nedskæringer og lønnedgang tager igen til i styrke i Grækenland. Torsdag var tusinder på gaden i hovedstaden Athen for at vise deres utilfredshed med den ny regering og dens krisepakke.

'Vi smider dem alle på porten' lover et banner, mens et andet mere truende lyder, 'over for tyranni må vi vælge mellem kæder eller våben'.

Demonstrationerne kommer sideløbende med, at den ny græske premierminister, Lucas Papademos, forbereder nye nedskæringer og fyringer i det offentlige og flere skatter.

7000 politibetjente, de fleste sværtbevæbnede, er udstationeret i Athen for at forhindre demonstrationer i at udvikle sig til uroligheder og vold.

Blandt studerende og unge har det vagt stor vrede, at medlemmer af det yderste højre i græsk politik er med i den ny regering. Det er første gang, siden demokratiet blev genindført i 1974, hvor et højreorienteret militærstyre blev fjernet fra magten.

- Ned med en regering af socialister, konservative og fascister, råber en gruppe demonstranter.

Regeringen skal gennemføre de omfattende nedskæringer for at få udbetalt et nyt milliardlån fra IMF, Den Internationale valutafond, og andre lande i eurozonen.

Grækenland er på randen at et finansielt og økonomisk sammenbrud. Får grækerne ikke det nye lån inden midten af december, går Grækenland statsbankerot.