Rødt kort til gul fagboss

5.500 personer, der har forsikret sig mod løntab via Det Faglige Hus ved ikke, om de er købt eller solgt

Johnny Nim fra Det Faglige Hus ved ikke, hvordan kunderne er stillet efter dagens kendelse. (Foto: Scanpix)
Johnny Nim fra Det Faglige Hus ved ikke, hvordan kunderne er stillet efter dagens kendelse. (Foto: Scanpix)

Den gule fagboss Johnny Nim blev i dag teknisk knockoutet, da det svenske forsikringsselskab E.N. Forsikring fik frataget retten til at sælge yderligere forsikringer.

Johnny Nims såkaldte gule fagforening Det Faglige Hus står nemlig bag de fleste af de forsikringer, firmaet har solgt mod løntab i Danmark ifm. arbejdsløshed.

Ca. 5.500 forsikringskøbere ved således tidligst i morgen - og sandsynligvis først om nogle dage - om de er købt eller solgt.

- Det er kun kort tid siden, vi har fået beskeden, siger Johnny Nim.

- Hvordan er forsikringskøberne stillet efter meddelelsen fra det svenske finanstilsyn Finansinspektionen?

- Det har jeg ikke noget overblik over endnu. Det er jo Mortens Aften og svært at få fat i folk. Men jeg regner med at være klogere på hele sagen i morgen (i dag - red.) Advokaterne arbejder på at finde en løsning.

Advokat Ulrik Jacobsen fra advokatfirmaet Kromann Reumert i København håber, at der findes en løsning. Både for de forsikringstagere, der pga. arbejdsløshed får udbetalt penge løbende samt for de personer, der endnu ikke har haft brug for forsikringen, men indtil videre har indbetalt for at lette på en evt. kommende arbejdsløshed. Det er Kromann Reumert, der skal tage sig af de forsikredes interesser.

- Men jeg kan intet love. Jeg har endnu ikke noget overblik over, om andre selskaber kan tage over. Det ligger i første omgang hos svenskerne.

Lønforsikringen, der fortsat bliver markedsført på Det Faglige Hus’ internetside, er ikke nogen billig sag. Ved f.eks. en løn på 25.000 kr. om måneden kunne man i tilfælde af arbejdsløshed supplere dagpengene med 4.000 kr. i 12 mdr. ved indbetaling af ca. 400 kr. pr. måned.

Er du havnet i problemer med Det Faglige Hus? Skriv til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (det koster almindelig sms-takst)