Legelands-ejer tilkaldte aldrig politi

Adgangsforbudet for somaliere i Legelandet.dk er nu ophævet. Også eksistensen af det udløsende masseslagsmål er tvivlsom

Ups - medejer af Legelandet.dk Thomas Vestergaard kalder i dag sin ulovlige beslutning en 'tanketorsk'. (Foto: Henrik Schütt)
Ups - medejer af Legelandet.dk Thomas Vestergaard kalder i dag sin ulovlige beslutning en 'tanketorsk'. (Foto: Henrik Schütt)
Følg Samfund

Alle somaliere blev denne uge afvist ved indgangen til Legelandet.dk i Brabrand. Nu trækker ejeren så i land, og kalder sin egen beslutning for en 'tanketorsk'.

Den totale ekskludering blev vedtaget efter, at der angiveligt var et masseslagsmål søndag den 6. november, hvor omkring 900 gæster fejrede afslutningen på Ramadanen i Legelandet.dk. Østjyllands Politi har dog ingen anmeldelser på adressen sidste søndag. Alligevel skriver DR Østjylland så sent som i dag, at udelukkelsen skyldes et gruppeslagsmål, der kun blev opløst ved tilkalde betjente.

Læs også: SF i Aarhus: Boykot Legelandet.dk

- Vi har ingen anmeldelser for vold. Vi var på stedet kl. 17:45, fordi der var en færdselsudheld. En dreng løber ud foran en bil, og slipper med skrammer. Han bliver i ambulance kørt til observation på sygehuset. Men det er alt, siger vagthavende hos Østjyllands Politi Jens Fonseca til ekstrabladet.dk.

Medejer af Legelandet.dk Thomas Vestergaard fortalte også til ekstrabladet.dk i går, at Legelandet.dk var nødt til at lukke ned før tid den søndag, fordi der var så meget ballade.

Læs også: Enige politikere: Drop somalier-karantænen

- 15 kvinder og tre mænd var oppe at slås. Vi prøvede at lægge en dæmper på det hele, men vi kunne slet ikke komme i kontakt med dem, forklarede Thomas Vestergaard.

Han lod forstå, at han havde tilkaldt politiet for at få styr på slagsmålet. Men ordensmagten afviser, at der skulle være tale om andet end et trafikuheld.

Det er i strid med lovgivningen at diskrimenere mennesker på grund af deres oprindelse, men det havde ejerne i går intet problem med.

Læs også: Somalier-karantæne er direkte ulovlig

- Hvis nogen synes, det er diskriminerende, så er der ikke noget at gøre ved det. Jeg skal beskytte min forretning, og jeg vil ikke have, at andre ødelægger den, sagde Thomas Vestergaard i går. Sammen med sine to brødre havde han vedtaget at udelukke alle somaliere.

I dag har legelands-piben fået en fuldstændig anden lyd, hvor Thomas Vestergaard altså pludselig kalder beslutningen en 'tanketorsk'.

Men det kan være, at politiet alligevel bliver blandet ind i sagen. Somalisk Ungdom i Danmark oplyste i går, at de ville melde Legelandet.dk til politiet.

- Først mandag kan vi svare på, om der er indløbet anmeldelser, siger vagthavende hos Østjyllands Politi, Jens Fonseca, til ekstrabladet.dk.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller