Somalisk talsmand: Diskrimination af værste skuffe

Formanden for Somalisk Ungdom i Danmark vil nu indgive anmeldelse over 'somalier-karantæne'

Mohamed Suleban er dybt chokeret over somalier-karantænen i Brabrand. (Privatfoto)
Mohamed Suleban er dybt chokeret over somalier-karantænen i Brabrand. (Privatfoto)

Tidligere på dagen kom det frem, at ejeren af Legeland.dk har truffet den drastiske beslutning at udelukke samtlige personer med somalisk baggrund fra sit legeland i Brabrand.

Udelukkelsen sker på baggrund af længere tids problemer med en større gruppe somaliere, der blandt andet har været i slagsmål i legelandet og skabt kaotiske tilstande for de andre gæster.

LÆS OGSÅ: Legeland: Somaliere ingen adgang

Ifølge dansk-somalieren Mohamed Suleban, der også er formand for Somalisk Ungdom i Danmark, er udelukkelsen dog helt hen i vejret.

- Vi er både dybt chokerede og forargede over denne her sag. Det er diskrimination af værste skuffe, siger han til ekstrabladet.dk og fortsætter:

- Jeg kan godt forstå og sympatisere med, at ejeren af legelandet udelukker enkelte personer eller grupper, men jeg stiller mig helt uforstående over for at gøre det med en hel befolkningsgruppe. Det er et udtryk for diskrimination og racisme.

Også Abdirashiid Sheikh, formand for Somalisk Samfund i Danmark, er rystet.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Somalier-karantæne er direkte ulovlig

- Det er grotesk det her. Hvad er det for noget? En ting er at nogle laver ballade, men det skal ikke gå ud over alle somaliere. Jeg har aldrig været i Legelandet, og alligevel bliver jeg udstødt, siger han til TV 2 Østjylland.

Mohamed Suleban vil nu gå til politiet og indgive en klage over karantænen.

- I første omgang vil vi rette henvendelse til Thomas Vestergaard og bede ham om at pille sedlen ned, og derefter vil vi tage kontakt til Østjyllands Politi med henblik på en anmeldelse. Det er ganske enkelt uacceptabelt, siger han til ekstrabladet.dk.