Fyrværkeri måske skyld i gigant-ulykke

Vildfaren, mørk krudtrøg var med stor sandsynlighed årsagen til Storbritanniens værste trafikulykke nogensinde

Arrangørerne i Taunton Rugby Club fik måske lidt for meget brag for pengene". (Foto: Adam Gray/SWNS)
Arrangørerne i Taunton Rugby Club fik måske lidt for meget brag for pengene". (Foto: Adam Gray/SWNS)

- Hjælp vores fyrværkeri med at give et ordentlig brag.

Sådan lød det i invitationen til det årlige fyrværkeri-show i Rugby-klubben Taunton i det sydvestlige England, der igår blev ramt af den værste trafikulykke i Storbritanniens historie.

Arrangørerne af showet havde dog nok bare ikke regnet med, at deres brag kunne komme til at koste adskillige mennesker livet.

Britisk politi mistænker nu fyrværkeri-showet i Taunton, der foregik lige op af motorvejen, for at være den direkte årsag til den gigantiske trafikulykke, der igår kostede mindst syv mennesker livet.. Engelske eksperter peger nemlig på, at den mørke røg fra de kraftige raketter meget vel kan have blæst ind over den nærliggende kørebane og forringet sigtbarheden for bilisterne på motorvejen.

LÆS OGSÅ: Den værste trafikulykke i Englands historie

Foreløbigt har Firestorm Pyrotechnics, der stod bag showet, ikke kommenteret mistanken, men en anden fyrværker, der takkede nej til jobbet af hensyn til sikkerhedsrisikoen, udtaler til Mail on Sunday.

- Det er et meget besværligt sted. Jeg overvejede med det samme, om det var for tæt på motorvejen, fordi det gør det utrolig svært at fyre raketterne af. Spørgsmålet, jeg stillede mig selv, var, om eksplosionerne ville få bilisterne til at kigge væk fra vejen, siger han.

De britiske myndigheder betegner fredagens ulykke som den værste siden 1991, hvor 51 biler stødte sammen på M4-motorvejen, og 10 mennesker blev dræbt. Ud over de syv dræbte, der stadigvæk ikke er endegyldigt identificerede, er 51 personer kvæstet.