Espersen: Ingen grænser for diplomat-luksus

Udenrigsordfører Søren Espersen (DF) kan ikke se, at der er noget galt ved de danske diplomaters ekstravagante livsførelse

Forholdene for de danske diplomater kan åbenbart ikke blive store og dyre nok.

I hvert fald ikke hvis det står til Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersen, der også er næstformand for Udenrigspolitisk Råd.

- De danske ambassadører skal have de allerbedste forhold, som de overhovedet kan få. De skal bo på de bedste adresser og have de bedste lejligheder, lyder det uden tøven fra Espersen til ekstrabladet.dk.

Udtalelserne kommer efter, at Ekstra Bladet i dag kan afsløre, hvordan ganske almindelige, danske diplomater bor for millioner af kroner i kæmpemæssige luksusvillaer og lejligheder. Lejemål, hvor regningen bliver sendt direkte videre til hårdtarbejdende danske skatteydere.

Ekstra Bladet kan endvidere kan dokumentere, at det ikke kun er selve ambassadørerne, men også ganske almindelige embedsmænd, der nyder godt af de skattefinansierede privilegier - vel at mærke ud over deres gode løn. Alligevel vil Søren Espersen slet ikke høre tale om eventuelle besparelser på området.

- De er jo vores ansigt ud ad til. Det er et udstillingsvindue, lyder det.

- Men vi har jo en finanskrise, og der skal spares - skal det ikke også gælde her?

- Nej, her skal der ikke spares. Vi skal have creme de la creme til vores ambassadefolk, mener Espersen.

Huslejer til danske udsendte koster hvert år den danske stat 128 millioner kroner, og i gennemsnit bor danske diplomater for 23.500 kroner om måneden.

Ved du noget om de danske ambassadører i udlandet? Tip ekstrabladet.dk - send en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk

KØB EKSTRA BLADET SØNDAG OG LÆS:
- Kom med ind i den danske ambassadør i Paris' luksusbolig
- Huslejen er 113.000 om måneden
- Huslejen her? Øh, den kender jeg ikke
- Søvndal: Vil ikke tale om sine dyre folk
- Dyre boliger er en rigtig god idé
- Her er de 10 dyreste boliger