Formanden for Børnerådet: – Jeg blev sexmisbrugt

Formanden for Børnerådet, Lisbeth Zornig, fortæller for første gang om en gruopvækkende barndom, hvor hendes stedfar misbrugte hende, mens hendes mor så på

– Jeg blev seksuelt misbrugt af min stedfar. Og min mor så på. Hun var faktisk en del af det.

Så grufuld en hemmelighed har Lisbeth Zornig Andersen, formand for Børnerådet, gemt på hele sit liv. Lige indtil i dag, hvor hun fortæller de frufulde detaljer til Ekstra Bladets lørdagsmagasin, EKSTRA.

Lisbeth Zornig Andersen fortalte ved sin udnævnelse som formand for Børnerådet om sin barske opvækst med massiv druk og vold og trusler på livet i hjemmet på Lolland.

Men først nu er hun parat til offentligt også at tale om det årelange seksuelle misbrug.

Læs også: Sagsbehandlerne svigter udsatte børn

Begået af hendes stedfar – mens hendes egen mor så på.

Den 43-årige fortaler for udsatte børn i Danmark fortæller i EKSTRA, hvordan hun blev inviteret ind i forældrenes ægteseng, fra hun var ti år gammel.

– Det var så væmmeligt. Jan (stedfaren, red.) var så ulækker. Men samtidig var der en del af mig, der satte pris på det. På den nærhed det gav. Følelsen af, at nogen kunne lide mig.

– Jeg har haft det meget dårligt med at have den følelse. Hvorfor afskyede jeg det ikke? Lagde jeg selv op til det? Men nu ved jeg, at det gjorde jeg jo ikke. Jeg var en del af et sygt miljø uden værdier, hvor det bare var sådan, det var. Hvor der ikke er forskel på rigtigt og forkert – kun hvad der er strafbart.

Lisbeth Zornig Andersen fortæller sin forfærdelige historie gruopvækkende detaljeret, fordi hun mener, den er vigtig. Og fordi, der stadig render alt for mange som hende rundt i Danmark.

– Det foregår stadig. Det kan godt være, de ikke render rundt på Lolland mere – men så er det, fordi de er flyttet til Brønderslev, siger hun til EKSTRA.

– Og det er en fatal fejl, når man som sagsbehandler overser den slags.

I EKSTRA kan du læse Lisbeth Zornig Andersens gruopvækkende historie fyldt med druk, vold og sexmisbrug, hvordan Jan forgreb sig på hende, og hendes kamp for at komme ud af det nedbrydende miljø.