Kong Vinter har stadig ikke øje for Danmark

Mildt vejr i weekenden - men meteorologerne ved ikke, om danskerne får solen at se

Weekendens vejr er til udendørs aktiviteter. Vejrguderne er mildt stemte - men om danskerne får solskin eller overskyet himmel, tør Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) ikke fastslå med sikkerhed.

- Højtryksvejr i november er noget drilsk noget. Lykkes det solen at brænde bare et lille hul i skyer, dis og tåge, kan det klare flot op. Men det kan også ende med bare at blive en overskyet dag, siger DMI's vagtchef, Steen Rasmussen.

Et højtryk over Østeuropa kommer til at styre weekendvejret. Det bliver mildt med vind fra østlige retninger, forsikrer meteorologen - men han vil altså ikke lægge sig fast på mængden af skyer eller om, danskerne kan vente blå himmel.

- I november kommer solen ikke ret højt op på himmelbuen. Derfor har den ikke så meget magt, siger Steen Rasmussen.

Skyer, dis og tåge præger vejret endnu, og så længe vinden forbliver i sydlig retning, er det vanskeligt at komme af med gråvejret.

- Derfor er chancerne for sol små, men i løbet af weekenden drejer vinden mod øst og nordøst, og mulighederne for solskin stiger, vurderer Steen Rasmussen.

Temperaturen vil ligge mellem 10 og 13 grader i dagtimerne. Om natten når den ned til cirka fem grader.

Fredag bliver vinden let til frisk fra sydøst, men den aftager natten til lørdag og bliver svag til jævn i weekenden, tilføjer vagtchefen.

Se, hvordan vejret bliver hos dig, her