Vil indføre 'bolle-båse'

Får at undgå vold og røverier mod gadeprostituerede er der forslag om at indføre såkaldte tippelzoner, der skal sikre luderne bedre forhold, i Odense. Det omfatter 'parkerings-anlæg' til afvikling af sex-køb

Forslag om at indføre 'bolle-båse' for prosituterede og deres kunder i Odense. (Arkivfoto fra Vesterbro i København: Kim Rørsø)
Forslag om at indføre 'bolle-båse' for prosituterede og deres kunder i Odense. (Arkivfoto fra Vesterbro i København: Kim Rørsø)

Centerleder og talsperson for sexarbejderne er enige: Vi bør indføre 'bolle-båse' i Odense.

Østerbro er Odenses harlekin-kvarter: broget, farverigt og mangfoldigt. Men også slidt. Derfor skal det fornyes for et tocifret millionbeløb. Hvad pengene skal bruges til, blev diskuteret i arbejdsgrupper i september. Her blev der blandt andet fremsat et forslag om at forbedre forholdene for gadeprostituerede ved - efter hollandsk forbillede - at lave såkaldte tippelzoner, hvilket betyder sikrere rammer for gadeprostituerede.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Tippelzoner omfatter også såkaldte 'bollebåse', hvor kunden kan køre hen i sin bil, samle en prostitueret op og gennemføre forretningen i ly af nogle høje mure.

Forslaget kommer fra centerleder på Reden Odense, Tove Nielsen. Hun tager imod mange prostituerede, der har været ofre for lovløsheden på gaden.

- Vi lægger hele tiden øre til prostituerede, der kommer her og er blevet udsat for vold eller har fået taget deres penge, siger hun.

På en studietur til Groningen fik hun idéen til at lave en odenseansk pendant.

- Det ville gøre meget for de prostituerede, hvis vi fik etableret noget lignende, siger hun.

Funktionsleder i Odense Kommune, Annette Blynell, er ikke udelt begejstret for forslaget.

- Risikoen er, at sikkerheden bliver så stor, at det svækker motivationen til at komme ud af prostitution, siger hun.

Talspersonen i sexarbejdernes interesseorganisation, Susanne Møller, holder også tilbage på begejstringen.

- Så længe man ikke har snakket med sexarbejderne, kan det signalere, at man bare vil rydde op i gaden, siger hun til Fyens Stiftstidende.