Græsk finansminister undsiger Papandreou

Grækenlands finansminister sår tvivl om, hvad en kommende græsk folkeafstemning kommer til at handle om

Grækenlands finansminister, Evangelos Venizelos, går nu i rette med sin egen premierminister George Papandreous plan om at gennemføre en folkeafstemning om, hvorvidt det gældsplagede land skal forblive i eurozonen.

- Grækenlands plads i euroen er en historisk sejr, som der ikke kan sættes spørgsmålstegn ved. Det kan ikke afgøres ved en folkeafstemning, siger Venizelos efter at være vendt hjem fra et krisemøde med europæiske ledere i Cannes forud for G20-topmødet.

Papandreou, der står ansigt til ansigt med et politisk oprør over sin plan om at holde en folkeafstemning til december, var sammen med sin minister blevet kaldt til møde i Cannes af den tyske kansler, Angela Merkel, og Frankrigs præsident, Nicolas Sarkozy.

De blev taget på sengen af Papandreous planer om at udskrive en folkeafstemning, og selv finansminister Venizelos har udtalt, at han ikke kendte noget til planerne på forhånd.

Tyskland og Frankrig er bekymrede over, at en hårdt tilkæmpet plan om en redningspakke til Grækenland vil blive undermineret af folkeafstemningens resultat.

Og Merkel og Sarkozy gjorde det klart for Papandreou, at grækerne ikke får udbetalt næste lånerate på otte milliarder euro, før grækerne har stemt.

Den trængte græske premierminister erkendte senere, at Grækenlands fremtid i eurozonen er på spil.

Papandreou har endnu ikke præcist sagt, hvad folkeafstemningen skal handle om, men han har sagt, at han er sikker på, at de græske vælgere ønsker at forblive i eurozonen.

- Det handler om, hvorvidt vi ønsker at blive i eurosamarbejdet eller ej, sagde han efter krisemødet i Cannes.