Straarup: Fyringer kan blive nødvendige

Danske Bank nedlægger 2000 stillinger. Naturlig afgang kan næppe klare det hele

Det kan på ingen måde udelukkes, at Danske Bank bliver nødt til at fyre et antal medarbejdere for at nå målet om at nedlægge 2000 stillinger i løbet af tre år.

Det fastslår ordførende direktør Peter Straarup, efter at banken har løftet sløret for en omfattende spareplan, der skal bringe omkostningerne ned med 10 procent frem til 2014.

- En væsentlig del af den afgang, der skal være, vil blive klaret ved naturlig afgang. Men vi kan absolut ikke udelukke fyringer, siger Peter Straarup til Ritzau Finans.

Hvor mange fyringer, der bliver nødvendige, afhænger af, om den naturlige afgang fortsætter og om der sker ændringer i pensionsmønstrene, forklarer direktøren.

Derfor er det ikke muligt at sige noget om, hvor mange fyringer, der bliver tale om. Det eneste, der ligger fast er, at de 2000 job vil blive nedlagt løbende over de kommende tre år.

Tempoet i nedskæringerne afhænger af, hvor hurtigt kunderne adoptere de nye elektroniske hjælpemidler og bruger netbank og smartphones til at ordne deres bankforretninger.

En ting ligger fast: Peter Straarup er ikke Danske Banks førstemand, når sparerunden er tilendebragt.

Det er ingen hemmelighed, at Straarup er ved at forberede sin egen pension. Men han bliver på posten, til bestyrelsen har fundet hans afløser. Hvor længe, det kan komme til at tage, ved han ikke, siger han til Ritzau Finans.

- Jeg blev 60 i sommer og har været koncernchef i 14 år. Danske Bank begynder et nyt treårigt omkostningsprogram. Det er ikke en mand, som ved dets afslutning vil være 64, der skal lede det, siger Peter Straarup.

Han vil ikke løfte sløret for, hvad han vil bruge pensionisttilværelsen på.

- Ikke ud over de almindelige pensionistsysler som at fodre fuglene og læse bøger, lyder det fra Peter Straarup.