Sådan dræbes millioner af hunde

Over hele verden slås hunde ihjel for at bekæmpe sygdom, der ellers kunne forebygges med enkel vaccine

Tusindvis af hunde alene i Bangladesh fanges hvert år ind og slås ihjel af myndighederne. (Foto: WSPA)
Tusindvis af hunde alene i Bangladesh fanges hvert år ind og slås ihjel af myndighederne. (Foto: WSPA)

Hver halve time bliver hunde forgiftet, kvalt eller på anden måde systematisk dræbt. Drabene udføres med opbakning af regeringer og officielle myndigheder i fattige lande som f.eks. Bangladesh. Officielt er forklaringen, at det sker for at stoppe udbrud af sygdommen rabies, også kendt som hundegalskab.

- Problemet er, at i rigtig mange storbyer i den fattige del af verden er der mange gadehunde. Mange af dem har rabies, og det gør menneskene meget bange for dem. En af de mest udbredte metoder, regeringerne bruger, er at aflive hundene på de mest modbydelige måder. Det kan for eksempel være ved at gasse dem, give dem gift eller stød, forklarer Janne Bruvoll fra dyreorganisationen WSPA.

20 millioner dræbes
Ifølge WSPA mister 20 millioner hunde om året livet på denne måde. Men der er ingen grund til, at rabies bekæmpes ved masseudryddelser. Faktisk kan sygdommen både nemmere og mere effektivt bekæmpes med vaccine.

Derfor iværksætter organisationen onsdag en international kampagne, der skal sætte fokus på problemet, som især er stort i Asien og Afrika.

- Vi laver kampagnen for at vise regeringerne, at der er en modstand. De skal overbevises om, at der er en bedre løsning end at slå hundene ihjel, siger Janne Bruvoll.

Samarbejde med myndigheder
WSPA har tidligere haft succes med at overbevise myndighederne på Bali om, at vacciner mod rabies er en bedre og billigere vej frem end masseudryddelser. Janne Bruvoll håber, at også danskerne vil støtte op den nye kampagne, som skal ændre tankegangen i flere lande, der i dag slår hunde ihjel.

- Vi ved i forvejen, at mange af vores støtter ønsker, at vi gør noget ved det her problem. Men støtten fra almindelige danskere giver os ekstra opbakning til at lægge pres på regeringerne, siger hun.

Man kan støtte kampagnen ved fra onsdag at skrive under på en protest på WSPA’s hjemmeside. Her kan man også lave sin egen virtuelle hund med rødt halsbånd på. Det røde halsbånd er netop, hvad de vaccinerede hunde udstyres med rundt om i verden, så befolkningen kan se, at de er beskyttet mod rabies.

Du kan læse mere om kampagnen her.

1 af 4 (Foto: WSPA)
2 af 4 (Foto: WSPA)
3 af 4 (Foto: WSPA)
4 af 4 Tusindvis af hunde alene i Bangladesh fanges hvert år ind og slås ihjel af myndighederne. (Foto: WSPA)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere