Mineselskab på fin adresse

Dansk skuffeselskab skudt ind som ejer af brasiliansk mneindustri - verdens næststørste mineselskab udnytter Danmark som skattely

Amazonfloden er lang. Men listen over firmaer, der bruges til at grave efter aluminium i Brasiliens jungle, er om muligt endnu længere - og netværket slår halen forbi en diskret, men prominent adresse i København.

Kædens nederste led ligger i det forurenede mudder i Paragominas-regionen, og her holder minefirmaet Mineração Vera Cruz SA til. Firmaet udvinder aluminium.

Mineselskabet ejes af et brasiliansk holdingselskab Alumina do Norte do Brasil SA. Dette selskab igen ejes af Vale do Rio Doce Alumínio SA - der for nemheds skyld kalder sig Aluvale.

Nu forlader kæden Brasilien. Det næste firma i kæden er Itabira Internacional Serviços e Comércio Ltda, indregistreret i Portugal.

Dansk advokatfirma

Det portugisiske firma Itabira ejes af Vale Comercio International ApS, der er hjemmehørende på Langelinie Allé 35 i København hos et dansk advokatfirma.

Vale Comercio International ApS betaler ikke skat i Danmark. Ifølge seneste regnskab ejer det værdier for 17,2 mia. kroner. Holdingselskabet havde i 2008 et lille underskud på 100.000 kroner.

Ringen sluttes i Brasilien. Det danske holdingselskab ejes af Companhia Vale do Rio Doce - verdens næststørste mineselskab, der er hjemmehørende i Rio de Janeiro.

0 kommentarer
Vis kommentarer