Danske medier: Sass er færdig i politik

Ifølge dagens aviser er Henrik Sass Larsen eneste chance for at genvinde troværdigheden og vende tilbage til dansk toppolitik, at PET og Helle Thorning lægger kortene på bordet

Tophistorien i alle landets medier er sagen om  Henrik Sass Larsens fald. Dagens aviser efterspørger nu om mere åbenhed i sagen (Foto: Peter Mydske).
Tophistorien i alle landets medier er sagen om Henrik Sass Larsens fald. Dagens aviser efterspørger nu om mere åbenhed i sagen (Foto: Peter Mydske).

- Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, er en færdig mand i dansk politik.

Det indleder avisen Politiken deres leder med i dagens avis, og de fortsætter videre om den nu tidligere top-politiker:

- Troværdigheden har fået et knæk, der kan vise sig at være uopretteligt i den politiske verden.

En fællesnævner for lederne i de fleste danske aviser er, at offentligheden bør have fuldstændig indsigt i, hvorfor Henrik Sass Larsen blev vraget til en ellers sikker post som minister

Læs også: Kan rocker Sass fortsætte i dansk politik?

Der skal kastes lys over sagen

- Hvis han skal have den mindste chance for at rejse sig fra det bratte fald, må der kastes mere lys over, hvad der førte til den manglende sikkerhedsgodkendelse, skriver BT i deres leder.

- Hvis et - ganske vist uklogt - møde med en borger med rygmærke kan ødelægge en vordende ministers karriere, så må man konstatere, at PET har for stor politisk magt i Danmark. Ingen politiker, uanset partifarve, bør kunne dømmes ude blot på grund af en samtale på en fortovscafé, uanset at rockeren har en kriminel fortid. Socialdemokraterne må lægge alle kortene på bordet, efterspørger Berlingske i deres leder.

Læs dagens leder i Ekstra Bladet her: En bombe af utroværdighed