Det bliver dyrere at låne penge i Nordea

Nordeas kunder skal fra november betale mere for at låne penge. Banken følger konkurrenter med rentehævning

Storbanken Nordea følger efter konkurrenterne i Danske Bank og Jyske Bank og hæver renten med et halvt procentpoint med virkning fra 4. november i år.

Dermed bliver det dyrere at låne penge både for bankens privat- og erhvervskunder. Nordea begrunder rentestigningen med, at det er blevet dyrere at drive bank.

- Nordea står som andre i den finansielle sektor overfor nye regler og krav, der øger omkostningerne til bankens råvarer, kapital, funding og likviditet, markant, siger Michael Rasmussen, landechef for Nordea i Danmark, i en meddelelse.

- Vi ønsker at opretholde Nordeas høje rating og dermed vores mulighed for at levere konkurrencedygtige ydelser til vores kunder, tilføjer han.

Nordea meddelte for nylig, at koncernen skal slankes med 2500 ansatte - heraf op mod 650 medarbejdere i Danmark. Men de besparelser er altså ikke tilstrækkelige, lyder det, og nu skal kunderne altså også betale.

- Vi tager derfor en række initiativer til at nedbringe bankens interne omkostninger, men den nye markedssituation gør det nødvendigt også at hæve priserne, siger Michael Rasmussen.

Danske Bank var først med en forhøjelse af renten med 0,50 procentpoint med virkning fra 20. oktober i år. Kort efter var Jyske Bank på banen med en tilsvarende forhøjelse af renten fra 14. oktober.

Samtidig varslede Jyske Bank, at 250 stillinger i Danmark skal skæres væk - heraf fik 150 medarbejdere en fyreseddel med øjeblikkelig varsel.