Ambassadør tager græske strejker roligt

Onsdag er Grækenland atter ramt af omfattende strejker, der lammer den offentlige transport.

Busser, tog, metro og taxaer står alle stille onsdag i Grækenland. Den græske transportsektor strejker, efter at det græske parlament har vedtaget en ny omstridt skat.

Men Danmarks ambassadør i landet tager de nye strejker forholdsvist roligt.

- Vi er ved at vænne os til situationen. Over det seneste år har der været mange strejker i transportsektoren, og heldigvis varer de kun en dag eller to ad gangen, siger ambassadør Tom Nørring.

- Det skaber trafikalt kaos, men vi er ude over turistsæsonen. Så på den måde rammer det ikke turister, som det gjorde i sommerferien, hvor taxierne strejkede i tre uger, siger han.

Ambassaden får enkelte henvendelser fra danskere og lægger informationer ud på sin hjemmeside til danskere, der rejser til Grækenland. Her understreger man, at problemerne centrerer sig omkring hovedstaden Athen.

- Man kan godt flyve hertil, men når de kommer til Athens Lufthavn og vil ind til byen, så får de altså problemer, siger Tom Nørring.

Ambassadøren selv er dog så heldig, at han ikke direkte er ramt af strejkerne, fordi han bor tæt på ambassaden.

- Jeg kan gå på et kvarter, og ambassaden ligger i området med offentlige bygninger, så jeg kan også klare møder og samtaler i for eksempel udenrigsministeriet på gåben, siger han.

Ambassadens vejledning kan læses her: http://www.ambathen.um.dk/da/menu/InfoOmLand/SituationenIGraekenlandRaadTilRejsende/