Legendarisk journalist stopper som 92-årig

Andy Rooney siger farvel til nyhedsklassikeren 60 Minutes efter at have været tilknyttet programmet siden 1978

Andy Rooney, 92, fra tv-programmet 60 Minutes stopper. (Foto: AP)
Andy Rooney, 92, fra tv-programmet 60 Minutes stopper. (Foto: AP)

Det berømte amerikanske nyhedsprogram '60 Minutes' er i en menneskealder blevet rundet af med en lille, underfundig historie fortalt af Andy Rooney. Men fra og med på søndag stopper den legendariske journalist, ifølge tv-stationen CBS.

Den 92-årige Rooney, som har været en fast bestanddel af programmet siden 1978, og freelancemedarbejder de foregående ti år, vil annoncere sin beslutning i næste søndags udsendelse.

- Der findes ikke nogen som Andy, og der vil aldrig komme én magen til ham. Han vil hade at høre det, men han er et amerikansk ikon, siger formanden for CBS News og producent af '60 Minutes', Jeff Fager, i en pressemeddelelse om journalisten med den dybe stemme.

Der er stort set ikke det emne, Rooney ikke har beskæftiget sig med, men han er måske mest kendt for sine kritiske bemærkninger om udviklingen i det amerikanske samfund, overforbruget i USA og de markante og hurtige ændringer, som landet har gennemlevet.

- De ting, jeg skriver og læser op på fjernsynet er for de regulære, normale gennemsnitsamerikanere, forklarede Rooney engang.

Han første causeri til fjernsynet var 'An Essay on Doors' fra 1964. Jeff Fager betegner Rooneys indslag, 'A Few Minutes with Andy Rooney', som et uvurderligt bidrag til '60 Minutes'.