Nobelprisvinder død af kræft

Wangari Maathai døde søndag på et hospital i Nairobi

Den kvindelige vinder af Nobels fredspris i 2004, Wangari Maathai, døde søndag på et hospital i Nairobi i Kenya, hvor hun blev behandlet for kræft. Det beretter de kenyanske tv-kanaler Citizen TV og NTV.

Maathai var en fremtrædende person i det internationale arbejde for bæredygtig udvikling, demokrati og fred, og det var medvirkende til, at hun blev tildelt den ærefulde fredspris.

Plantede træer
- Fred på jord afhænger af, at vi magter at gøre livsmiljøet trygt. Maathai står i forreste række i kampen for at fremme en økologisk forsvarlig social, økonomisk og kulturel udvikling i Kenya og Afrika. Hun har et overordnet perspektiv på bæredygtig udvikling, som favner demokrati, menneskerettigheder og særligt kvinders rettigheder, hed det ifølge Dagbladet.no ved offentliggørelsen af Maathai som vinder af Nobels fredspris i 2004.

Wangari Maathai stod blandt andet bag the Green Belt Movement, som har plantet millioner af træer i Afrika. Hun var den første afrikanske kvinde, som blev tildelt Nobels fredspris, og hun nåede desuden også at sidde i den kenyanske nationalforsamling.

Wangari Maathai blev 71 år.