Julian Assange i ny bog: - Jeg er et chuvanistisk svin

Den kontroversielle australske WikiLeaks bagmand taler ud i selvbiografi. Han fortrød dog allerede sin accept til bogen efter at have læst første udkast. Alligevel blev den udgivet i dag

Den kontroversielle australske WikiLeaks bagmand Julian Assange har forgæves forsøgt at trække sin egen selvbiografi tilbage (Foto: OS/PJW).
Den kontroversielle australske WikiLeaks bagmand Julian Assange har forgæves forsøgt at trække sin egen selvbiografi tilbage (Foto: OS/PJW).

Magt, sex og konspirationsteorier. Historien om den kontroversielle journalist, internetaktivist Julian Assange indeholder alt den saft, kraft og spænding, som hjertet begærer.

Og netop den saftspændte cocktail var måske det, der blev for meget for Julian Assange. I hvert fald fortrød han bogen, 'Julian Assange: The Unauthorised Autobiography', efter han læste det første udkast. På det tidspunkt havde han dog underskrevet kontrakten med forlaget.

Læs også: Assange: Facebook arbejder for CIA

Læs også: WikiLeaks-dokumenter flyder over det hele

Indrømmer sex

Ifølge selvbiografien, der blev udgivet i dag, blev den pigeglade WikiLeaks bagmand advaret om at den amerikanske regering forsøgte at lokke ham i en fælde.

han indrømmer dog også, at han havde sex med de to kvinder, som senere anklagede ham for sexuelle overgreb. Men han siger også, at anklagerne enten er en del af en amerikansk konspirationer eller hans manglende evne til at ringe tilbage efter hyrdetimen med de unge kvinder.

Indrømmelser som den kendte hacker nu har fortrudt

Læs ogås: WikiLeaks: Flere hemmeligheder på vej

Forlaget betalte advokatregning

Forlaget Connogate Books besluttede nemlig at sætte memoirene til salg selvom Julian Assange sagde, at han ville rive kontrakten over i juni måned i år. På det tidspunkt havde han dog allerede skrevet under og givet sit forskud til sine advokater for at betale de juridiske udgifter til kampen for at undgå at blive udleveret til retsforfølgelse i Sverige.

I bogen giver Julian Assange sin version af baggrunden for sex-anklagerne mod de to svenske kvinder, der bliver kaldt A og W, som han mødte i forbindelse med den furore, der opstod i slipstrømmen på de berømte lækager.

Chuvanistisk svin

- Jeg er muligvis et chuvanistisk svin af en eller anden slags, men jeg er er ikke voldtægtsmand, og kun en forkvaklet sex-opfattelse ville forsøge at forvandle mig til sådan en, fortæller han ifølge Daily Mail blandt andet i bogen.

Julian Assange skabte overskrifter i de fleste medier verden over efter afsløringerne af lækkede filer fra det amerikanske militær. Han afslører ligeledes, hvordan vestlige efterretningstjenester fortalte ham, at den amerikanske regering opfattede det at omgå ham som 'ulovligt'.

Læs også: Assange biografi udkommer på torsdag