Minister: Ingen store passagerforringelser

Hans Christian Schmidt: Økonomien er så anstrengt, at DSB bør kigge på de ansattes lønniveau og arbejdstider

Der skal spares på løn og skrues på arbejdstiderne, vurderer ministeren. (Foto: Jens Dresling)
Der skal spares på løn og skrues på arbejdstiderne, vurderer ministeren. (Foto: Jens Dresling)

Fungerende transportminister Hans Christian Schmidt (V) afviser, at DSB's økonomiske problemer vil få så voldsomme konsekvenser for togtrafikken, som Dansk Jernbaneforbund frygter.

- At halvere antallet af togafgange, det kan af flere årsager slet ikke lade sig gøre. En af årsagerne er de kontrakter, som DSB har indgået med ministeriet, siger Hans Christian Schmidt til Ritzau.

Den fungerende minister understreger, at han ikke har set den uvildige undersøgelse, der lægger op til Dansk Jernbaneforbunds dystre vurdering af situation. En vurdering, som omfatter fyringer af op mod 1000 ansatte, og det vil igen ramme antallet af afgange.

- Men det er helt klart, at hele miseren har sit udgangspunkt i DSB's seneste regnskab, som fortæller om en ualmindeligt dårlig økonomi. Jeg tror slet ikke, at det rigtigt er gået op for offentligheden, hvor slemt det står til, tilføjer Hans Christian Schmidt.

Det er samtidig hans vurdering, at DSB bør kigge grundigt på de ansattes lønforhold og arbejdstider.

- Som jeg har fået refereret undersøgelsen, kører lokomotivførerne eksempelvis langt mindre end i landene omkring os. Det er da tankevækkende, mener den fungerende transportminister.

Hans Christian Schmidt sidder kun til låns på posten som transportminister, indtil rød blok er blevet enig om et regeringsgrundlag.