Siamesiske tvillinger nu skilt ad

De siamesiske tvillingesøstre Rital og Ritag Gaboura, hvis hoveder var vokset sammen, er blevet skilt ved historisk operation

De to sudanesiske tvillingesøstre Rital og Ritag Gaboura blev for godt et år siden født med deres hoveder sat sammen.

Men nu, 11 måneder efter, de kom til verden, har engelske læger skilt dem ad, skriver flere udenlandske medier, heriblandt Daily Mail.

Det var ellers en yderst risikabel operation, og chancen for at overleve, når man er vokset sammen i hovederne er blot 1 ud af 10 millioner, men begge piger overlevede, og kan om en måned fejre deres 1 års fødselsdag.

Fire operationer
De to piger, der er fra Sudan, var sammen med deres forældre, 31-årige Abdelmajeed Gaboura og den 27-årige Enas, rejst til England, hvor operationen skulle foregå.

De to piger har gennemgået fire operationer i jagten på at blive skilt ad. De to første operationer fandt sted i maj, mens der ved en operation i juli blev indsat en form for vævsdelere i pigernes hoveder.

Den sidste operation, hvor de to piger blev skilt ad, fandt sted den 15 august.

- Vi takker alle de læger, der meldte sig frivilligt, og Facing the World for at organisere og betale for operationen. Vi føler os meget heldige over, at vores piger har været i stand til at få operationen, de havde brug for, siger pigernes forældre.