Nu er de klar: Egypterne stemmer i november

De egyptiske vælgere skal vælge underhuset i parlamentet den 21. november. I januar er der valg til overhuset

Egypterne skal for første gang efter det gamle regimes fald sammensætte et nyt parlament.

Den 21. november holdes der valg til underhuset i parlamentet, mens overhusets medlemmer findes ved et valg den 22. januar 2012, rapporterer tv-stationen al-Arabiya.

Al-Arabiya citerer lederen af Egyptens valgkommission for oplysningen, men sent lørdag aften har det ikke været muligt at få egyptiske embedsmænd til at kommentere eller verificere valgdatoerne, skriver Reuters.

Valget kommer, efter at den mangeårige præsident og diktator, Hosni Mubarak, i februar gik af efter folkelige protester.

Siden har militæret regeret Egypten, men har hele tiden sagt, at det kun er midlertidigt.

Dog har mange egyptere kritiseret militæret for at være alt for langsommelige med at få gang i den reformproces, der skal føre til en folkevalgt regering i Egypten.

Der har været demonstrationer, hvor aktivister har kritiseret militærledelsen højlydt.

Så sent som fredag var der igen demonstranter på Tahrir-pladsen i Kairo, hvor omkring 1000 mennesker kritiserede militærstyret for at have udvidet undtagelsesloven.

I 2010 begrænsede Mubarak undtagelsesloven til at gælde for terrorisme og narkotikaforbrydelser. Men i sidste uge bestemte militærstyret ifølge nyhedsbureauet AFP, at undtagelsesloven også gælder strejker, trafikforstyrrelser og spredning af rygter.