Gak gak: Treårige børn stemplet som racister

Flere tusinde engelske børn bliver brændemærket som racister og homofober

Det er helt unge børn som disse, der risikerer at blive brændemærket som racister for livet, på grund af en uheldig bemærkning som barn (Genrefoto: Colourbox)
Det er helt unge børn som disse, der risikerer at blive brændemærket som racister for livet, på grund af en uheldig bemærkning som barn (Genrefoto: Colourbox)
Følg Samfund

I England registrerer lærer, hvad børn på helt ned til treårsalderen siger. Kan bemærkninger tolkes som værende racistiske, homofobiske eller på anden måde nedsættende over for en gruppe af mennesker bliver det registret.

Indtil nu er mere end 20.000 børn yngre en 11 år fået den tvivlsomme ære af at blive registreret for såkaldte hate-crimes. Flere af dem er fra vuggestuer, hvor børnene ikke er ældre end tre år. Det skriver Daily Mail.

Et barn blev anklaget for at være racist, fordi han kaldte et andet barn 'brocoli-hoved', og et andet blev anklaget for at være homofobisk, fordi han sagde 'det her arbejde er bøsset'.

Læs også: Slog transseksuel ihjel - følte sig narret

Læs også: Drag politiker advarer om højre-flirt

Racismeeksplosion skyltes...

Men det er ikke nødvendigvis, fordi engelske børn er meget højreorienterede, at eksplosionen af racistiske bemærkninger kan observeres. Engelske skoler er tvunget til at rapportere det beskidte sprog til undervisningsmyndighederne, der så registrere hændelserne.

Selv om det engelske undervisningsministerium for nyligt fortalte, at de ville skære unødvendigt bureaukrati væk, har de undladt at give nogen vejledning omkring børnenes sproglige 'overtrædelser'. Skolerne holder de uartige elevers navn og 'forbrydele' i en database og følger dem fra skole til skole.

Hvis en videregående uddannelse eller arbejdsgiver senere i livet vil se et ungt menneskes fil, vil de kunne læse, at det nu voksne menneske var 'racist' som barn.

Læs også: 31-årig sigtes for hate-crime

Drop de regler

- Børn har brug for et frirum til at lege og lære meningen af ord, uden at blive rapporteret til den lokale undervisningsmyndighed, siger Adrian Hart, der er medlem af Manifesto Club, der kæmper mod de regler, der begrænser den personlige frihed.

Der er en verden til forskel mellem racisme og børns sprogbrug på legepladsen, siger han

Det er talsmanden for det engelske undervisningsministerium dog ikke enig i:

- Forældre forventer, at de autoriteter lægger en hård linje mod dårlig adfærd og decideret mobning – det er derfor vi prøver at mande lærerne op, siger han.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller