'Martin Luther King var en sex-gal mand'

Jacqueline Kennedy kalder borgerretsforkæmperen for 'en fæl og sexgal mand', der 'var fuld til John F. Kennedys begravelse'. Også andre kendte får hårde ord med på vejen

Jacqueline - eller Jackie - ses her med sin mand, præsidenten. Hun er på billedet gravid med sønnen, John F. Kennedy Jr (Foto: Zuma Press)
Jacqueline - eller Jackie - ses her med sin mand, præsidenten. Hun er på billedet gravid med sønnen, John F. Kennedy Jr (Foto: Zuma Press)

Nyheden har været lidt længe undervejs, men det har den tidligere førstedame i USA Jacqueline Kennedy bedt om.

Fire måneder efter drabet på hendes mand, præsident John F. Kennedy, sad hun i en otte timer lang samtale med en god ven. Det hele blev optaget på bånd.

Jacqueline forlangte, at båndene først kunne offentliggøres mange år senere. I denne uge kom de 47 år gamle udtalelser så til offentlighedens kendskab.

Og der er masser af grove beskrivelser, ikke mindst den ellers så respekterede borgerretsforkæmper Martin Luther King.

- Jeg kan ikke se et billede af King, uden at tænke på, at den mand er fæl, sagde hun til Arthur Schlesinger, en historiker og tidligere assistent for Kennedy i Det hvide Hus.

Sex-orgie
Hun fastholder, at Dr. King burde være kendt for andet end 'I have a dream'-talen.

Jackie Kennedy afslører i den båndede samtale, at FBI havde aflyttet Martin Luther King aftenen før den berømte tale i Washington i august 1963. Det har hun fået at vide af svogeren, justitsminister Robert Kennedy.

King skulle have brugt aftenen på en ringe til en række kvinder og invitere dem til en sex-fest.

- Han inviterede både mænd og kvinder. Du ved til en slags orgie, sagde Jackie.

Martin Luther King er blevet anklaget for mange ting af mange forskellige, men det nye er, at det kommer fra en tidligere demokratisk førstedame.

Ifølge svogeren var Martin Luther tydelig beruset til begravelsen af John F. Kennedy, skriver The Times.

Også Kennedys afløser på præsidentposten, Lyndon B. Johnson, Frankrigs præsident Charles de Gaulle ('sygelig selvoptaget') og Indiens premierminister Indira Gandhi ('en bitter, tromlende og frygtelig kvinde') får hårde ord med på vejen, skriver The Independent.

Jackie undlader at tale om sin ægtemands mange sidespring nævnes ikke på båndene, der skal afspilles på TV-kanalen ABC.

0 kommentarer
Vis kommentarer