Danmark hærges af gammel orkan

Resterne af den tropiske orkan Katja buldrede løs i løbet af natten. I dag vil hele Danmark opleve kraftige vindstød og kølige temperaturer

Dagens vejr bliver blæsende og grå med spredte byger over hele landet. Værst bliver det langs den jydske vestkyst (Foto: Polfoto)
Dagens vejr bliver blæsende og grå med spredte byger over hele landet. Værst bliver det langs den jydske vestkyst (Foto: Polfoto)

Vejrguderne viste tænder i nat. Næsten fem meter høje bølger buldrede inde langs den jydske vestkyst og flere steder væltede træer. Særligt Nordvestjylland blev rusket rundt af den aftagende orkan, der oprindeligt hærgede i området omkring den nordlige del af den mexikanske golf.

I løbet af dagen vil hele Danmark blive ramt af blæsevejret.

- Vinden holder sig, som den er nu resten af dagen, fortæller Mogens Rønnebæk, den centrale vagtchef fra DMI.

Han fortæller, det er nordjyderne, der skal smide mest voks i håret, hvis frisuren skal holde på vej til arbejdet. Her vil der være kraftige vindstød op til 20 m/s. Men også i resten af Danmark vil der de fleste steder være kraftig vind omkring kulingstyrke.

- Blæsten vil blive suppleret af spredte byger i løbet af dagen. Det bliver altså en en typpisk grå og kølig efterårsdag, fortæller Mogens Rønnebæk

Hvis du vil se, hvordan vejret bliver i dit område, så tjek vejret.dk.