Annonce:
Annonce:

Dronningen besøger russisk mafiarede

Russiske menneskerettighedsaktivister klager over lejemordere og korrupte embedsmænd til dronning Margrethe som kommer på statsbesøg i Rusland

Dronning Margrethe møder kritik, efter det er kommet frem, at hun skal besøge mafiarede i Rusland. (Foto: POLFOTO)
Dronning Margrethe møder kritik, efter det er kommet frem, at hun skal besøge mafiarede i Rusland. (Foto: POLFOTO)
Annonce:
Følg Samfund

MOSKVA (ekstrabladet.dk): En gruppe russiske menneskerettigheds-aktivister i byen Sjeleznodorosjnij uden for Moskva har skrevet et åbent brev til dronning Margrethe som kommer på statsbesøg i Rusland i dag.

Ud over de mange politiske håndtryk i Kreml, herunder med den russiske præsident Dmitrij Medvedev og premierminister Vladimir Putin, skal dronningen besøge flere danske virksomheder, blandt andet, Rockwools fabrik i provinsbyen Sjeleznodorosjnij, som ifølge byens indbyggere er en ren mafiarede:

Annonce:

Korruption og kriminalitet
- Byen Sjeleznodorosjnij, som De planlægger at besøge, blev besat af mennesker, som er indblandet i korruption og kriminalitet. Der er tale om byens borgmester Jevgenij Sjirkov, de lokale parlamentsmedlemmer, domstolen og statsadvokaten som alle sammen er involveret i korruption, bondefangeri og andre kriminelle handlinger, hedder det i et åbent brev til dronning Margrethe som er offentliggjort på aktivisternes hjemmeside www.nash-zheldor.org og publiceret i flere russiske medier, bl.a. i den populære avis Sobesednik.

Lejemord på forretningsfolk
Ifølge menneskerettigheds-aktivisterne er byens ledelse indblandet i en række lejemord på forretningsfolk, som har nægtet at betale beskyttelsespenge til ”byens fædre”. Det officielle russiske nyhedsbureau RIA-Novosti har tidligere rapporteret, at flere formodede lejemordere, mistænkt for at stå bag mange drab på forretningsfolk i byen Sjeleznodorosjnij, blev anholdt. Statsadvokaturen mener, at de anholdte har forbindelse til topembedsmænd i byens administration.

Slået og ydmyget
-Vi er godt klar over, at De ikke har en mulighed for at påvirke situationen i vores by, men vi håber, at De kan aflevere vores appel om hjalp til præsident Dmitrij Medvedev, - skriver aktivisterne i åbent brev.

-Vi er blevet slået og ydmyget, og vi er bange for vores liv, - hedder det i aktivisternes appel til dronningen.

Annonce:

Rockwool har øget aktiviteter i det russiske bygge- og isoleringsmarked og har i de seneste to år investeret 200 millioner dollar i Rusland, skriver den russiske netavis newsru.com.

Protester

Der er en gruppe miljøaktivister i byen Sjeleznodorosnij, der ligger kun 10km øst for Moskva, som vil protestere mod forurening, som det mener forårsaget af Rockwools fabrik.

Ifølge den russiske avis Sobesednik vil miljøaktivisterne vise deres protest under dronningens statsbesøg.

'Tag Rockwool tilbage til Danmark!' og 'Stop med forgiftning af vores børn!' – de to slagord vil miljøaktivisterne råbe mod dronningen under hendes besøg på Rockwool fabrik i byen Sjeleznodorosjnij.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: