Aktier falder på dyster økonomisk udsigt

De danske aktier falder i kølvandet på de amerikanske. Og usikkerheden vil fortsætte en rum tid endnu

Der er meget langt mellem snapsene på aktiemarkederne for tiden. Og der kan komme til at gå en rum tid, før de globale og hjemlige aktier finder sit leje. Det vurderer seniorstrateg i Nordea Henrik Drusebjerg.

- Der er stor usikkerhed på finansmarkederne - og der vil i den kommende tid være stor fokus på nøgletal, der kan fortælle, om væksten er gået i stå. Men aktiemarkedet vil være præget mere af fald end af stigninger, siger Henrik Drusebjerg.

De danske aktier i det toneangivende C20-indeks falder fredag morgen med 0,8 procent i 353,99 og er dermed tilbage på samme niveau, som åbningen torsdag morgen.

Det danske aktiemarked følger med faldet de amerikanske aktier, der faldt torsdag på trods af en storstilet jobplan, som præsident Barack Obama kom med.

Det ledende Dow Jones indeks faldt med en procent, mens det teknologitunge Nasdaq-indeks faldt med 0,8 procent, da den amerikanske børs i New York lukkede torsdag aften.

Og dermed har skuffelsen over de dystre udsigter for mindre vækst i Eurolandene og den amerikanske centralbankchef Ben Bernankes tale vundet over Obamas storstilede plan til 2400 milliarder kroner, der skal skabe flere job i USA.

- Planen indeholder både skattelettelser og investeringer. Får Obama ikke skattelettelserne igennem, ser vi en amerikansk økonomi i recession efter nytår, vurderer Henrik Drusebjerg.

Aktiehandler i Jyske Bank Martin Munk siger til Ritzau Finans, at udviklingen på aktiemarkedet vil afhænge af, hvordan markedet vægter Obamas jobplan. Indtil videre synes reaktionen ikke synderligt positiv.