Børnefamilier smides ud af almene boliger

Antallet af børnefamilier, der smides ud af landets største almene boligselskab, er fordoblet på bare tre år

Antallet af beboere, som sættes ud af almene lejeboliger, fordi de ikke betaler lejen, stiger voldsomt, skriver Politiken torsdag. På trods af at regeringen i 2009 indførte ny lovgivning for at bremse problemet.

Siden 2008 er det samlede antal udsættelser fra KAB's almene boliger vokset fra 152 til 280.

Ser man på dem, som har boet der mindre end to år, før de smides ud, er stigningen på 121 procent.

Og antallet af udsatte husstande med børn er vokset med 146 procent, viser en ny opgørelse fra landets største almene boligselskab, KAB.

- Den her stigning er direkte alarmerende. I særdeleshed, at den sker i husstande med børn, og at det sker, så kort tid efter at folk flytter ind. De når dårligt at flytte ind, før de ryger ud igen, siger sociolog Gunvor Christensen fra SFI.

SFI undersøger lige nu for regeringen, hvordan den nye lov fra 2009 fungerer i praksis.

Opgørelsen viser også en stigning i antallet af beboere, der sættes på gaden, selv om de bor i de billigste boliger til under 5000 kroner per måned. På 76 procent.

- Det er altså også folk i billige boliger. Før var det mest misbrugere, men de seneste år er det også kassedamer, rengøringsassistenter, avisbude og kontanthjælpsmodtagere. Det er dybt bekymrende, siger direktør Jesper Nygård fra KAB.

SFI-forskerne undersøger, om stigningen skyldes starthjælp, lavere kontanthjælp til arbejdsløse, samt at flere er blevet fattige i Danmark. Men også kommunernes håndtering af problemet spiller en rolle.

Socialminister Benedikte Kiær (K) kalder stigningen forfærdelig:

- Vi skal have fat om kommunerne og sagt klart, at der er plads til forbedring, siger hun til Politiken.

Kommunernes Landsforening hilser et møde med ministeren velkommen.