Få styr på din pension

Vi gider ikke bruge tid på vores pensioner - se hvordan du undgår at blive en fattig pensionist

Du kan risikere at ende som en fattig pensionist, hvis ikke du ser dig godt for i pensionsjunglen, påpeger en forbrugerøkonom
Du kan risikere at ende som en fattig pensionist, hvis ikke du ser dig godt for i pensionsjunglen, påpeger en forbrugerøkonom

Danskerne har ikke den store viden om deres egen pension. Og det kan komme til at koste, mener forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen fra Nordea.

- Hvis man spørger: 'Ved du, hvor meget du skal leve for, når du går på pension?', er det de færreste der kan svare. Pension er på den måde svært at forholde sig til, fordi det er noget, der sker om lang tid, siger Ann Lehmann Erichsen.

Ifølge forbrugerøkonomens gode råd gælder det blandt andet om at lave en pensionsplan, foretage et pensionstjek hvert tredje eller femte år og kun indbetale det, du kan undvære.Åbn kedelige kuverter
Har du også vane for at ignorere de tykke kuverter fra dit pensionsselskab? Åbn dem, siger Ann Lehmann Erichsen

- Luk brevene op, kig på det. Hvis det er svært at forstå, så skal du søge noget rådgivning. Man skal ikke give op.

Der er massevis af komplekse regler og ændringer at forholde sig til, når du skal finde vej i pensions-junglen. Men især hvis du er selvstændig eller har været langtidsledig, er der grund til at få rådgivning.

- Hvis man går og tænker, at det med pensionen, der får man ikke lige styr på i år. Så kan man risikere at stå med en alt for lille pension, den dag man skal leve af den. Man risikerer at leve et liv, som er meget mere beskedent, end man lige havde regnet med, siger Ann Lehmann Erichsen.

Har du også svært ved at få overblik over din pension? Så send en mail til nn@eb.dk med et par linjer, om hvilket selskab du sparer op hos, og hvad slags rådgivning du har brug for.