Politiet truer aktivister før dronningebesøg

Myndighederne har lukket for aktivisternes hjemmetelefoner – de må ikke gå på gaden i morgen mens dronningen er i byen

De russiske myndigheder og anti-ekstremistisk politiafdeling går hårdt til værks i forbindelse med Dronning Margrethes besøg i den russiske provinsby Sjeleznodorosknij(Foto: Polfoto)
De russiske myndigheder og anti-ekstremistisk politiafdeling går hårdt til værks i forbindelse med Dronning Margrethes besøg i den russiske provinsby Sjeleznodorosknij(Foto: Polfoto)

MOSKVA (ekstrabladet.dk): De russiske myndigheder og anti-ekstremistisk politiafdeling går hårdt til værks i forbindelse med Dronning Margrethes besøg i den russiske provinsby Sjeleznodorosknij, hvor hun skal være gæst hos Rockwools fabrik i morgen kl. 8.00 lokal tid.

Efter at de russiske menneskerettighedsaktivister offentliggjort et åbent brev til dronningen, hvori de klagede over korruption og kriminalitet blandt byens fædre og deres indblanding i mange lejemord på de lokale forretningsfolk, blev de i dag truet af politiet med konsekvenser.

Læs også: Dronningen besøger russisk mafiarede

Upålidelige borgere
Ifølge aktivisternes hjemmeside fik de besøg af politibetjentene i dag, som ”anbefalede” dem at sidde hjemme og ikke gå ud på gaden i morgen – mens dronningen er i byen. Samtidigt har myndighederne beordret det lokale telefonselskab til at lukke for aktivisternes hjemmetelefoner.

En række russiske krigsveteraner ønskede at fortælle den danske delegation om deres kummerlige tilværelse. Myndighederne har reageret prompte – det eneste fastnet telefon hos Veteranernes Hus blev lukket.

Det lokale politi har lavet en liste over de såkaldte ”upålidelige” borgere som de vil holde øje med under dronningens besøg. En af de personer, der står på listen er Jurij Rekunov. Han er kendt i byen for sine afsløringer af korruption hos byens højeste embedsmænd med borgmester Jurij Sjirkov i spidsen.

Byen Sjeleznodorosjnij er berygtet for korruption og kriminalitet, herunder for en række lejemord på de kendte forretningsfolk, som nægtede at betale beskyttelsespenge.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere