Surfere i livsfare: Så tæt på kom hajen

Tv-billeder afslører, at en stor haj befandt sig få meter fra surfere i havet ud for Californien

En stor hvid haj på cirka fire meter er her filmet i havet ud for San Diego i det sydlige Californien. (Foto: Screendump)
En stor hvid haj på cirka fire meter er her filmet i havet ud for San Diego i det sydlige Californien. (Foto: Screendump)

En flok surfere fik besøg af en uvelkommen gæst, mens de slog sig løs i bølgerne ud for Swamis Beach nær San Diego i Californien.

En stor haj svømmede uhyggeligt tæt på surferne, inden den igen forsvandt i havet, viser de utrolige billeder fra tv-stationen KFMB.

En halefinne kan tydeligt ses på billedet, som også viser, at adskillige intetanende surfere kun befandt sig få meter fra hajen.

Ifølge eksperter var der tale om en stor hvid haj på cirka fire meter.

Læs: Her er de værste haj-strande

Den store hvide haj, som kan blive op til syv meter, er med rette frygtet, da den har angrebet mennekser i havet ud for blandt andet Californien, Florida og Australien.

Men denne haj var heldigvis ikke ude efter mennesker, men derimod søløver, som lever på stranden i det sydlige Californien.

Spiser babysæler
Det er sjældent, at hajer kommer så tæt på mennesker, men de seneste dage er der set tre hajer i området, som er et populært udflugtsmål for surfere og badegæster.

Lokale fiskere fandt tidligere på ugen en død babysæl med tydelige bidemærker.

– Det eneste, som kan have gjort det, er noget med rigtig store tænder, siger fiskeren Jeff O'Connor til den lokale tv-station.

– Vi gik ud fra, at det var en haj, siger han.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen