Her hacker vi partilederens telefon

Brugernavne, kodeord, e-mails, sms'er og aflytning af telefonsamtaler er bare nogle af de ting, vi kunne få ud af folketingsmedlem Margrethe Vestagers (R) telefon

Ved hjælp af en virus til mobiltelefonen, kan vi læse med i Margrethe Vestagers mails, sms'er, bevægelsesmønstre og det der er værre, vister Johan Peder Møller fra CSIS (tv.). (Foto: Jan Sommer)
Ved hjælp af en virus til mobiltelefonen, kan vi læse med i Margrethe Vestagers mails, sms'er, bevægelsesmønstre og det der er værre, vister Johan Peder Møller fra CSIS (tv.). (Foto: Jan Sommer)

- Det er mit password! udbryder Margrethe Vestager (R).

Hun kan se det på skærmen ved siden af hende. Sammen med sikkerhedseksperter fra firmaet CSIS har vi hacket partiformandens iPhone. Sådan en har alle folketingsmedlemmer fået udleveret.

For at vise, hvor let det er at få adgang til følsomme data, har Margrethe Vestager givet os lov til at prøve det af på hendes telefon. Og få minutter efter hun er kommet ind ad døren, aflytter vi allerede hendes datatrafik.

Mens hun surfer nyheder på Jyllands-Postens hjemmeside, kan vi på en bærbar computer se, at hun læser en artikel om Berlusconis reformplaner i Italien.

Uden problemer får vi fat i brugernavn og adgangskode, da hun forsøger at logge ind på Den Blå Avis' ukrypterede hjemmeside. Også hendes brugernavn og kodeord til hendes mail-konto, får vi fat i, da hun trykker 'fortsæt' ved en fejlmeddelelse.

Kritisk sikkerhedsbrist
Den iPhone hun og alle de andre folketingsmedlemmer er blevet udstyret med har en 'ekstremt kritisk' sikkerhedsbrist, der gør det nemt af aflytte selv krypterede oplysninger, hvis telefonens ejermand ikke har opdateret den de sidste tre uger. Og det har Vestager ikke.

- Jeg så godt, at den sagde noget med, at der var en opdatering, men så så jeg på uret og tænkte, det har jeg ikke tid til, siger Margrethe Vestager, der som så mange andre trykkede annuller.

Men aflytningen af datatrafikken er ikke det eneste angreb, vi prøver.

Dybt krænkende
Hun lader os også manuelt installere en virus på hendes telefon. Den kunne hun have fået ved at åbne en mail med en inficeret vedhæftning eller ved bare at gå ind på den forkerte hjemmeside.

På vores computer dukker alle hendes mails, sms'er og opkaldsoplysninger hurtigt frem. På grund af den indbyggede GPS kan vi endda se, hvor hendes telefon befinder sig.

- Det er dybt krænkende, at andre kan følge med i, hvad man gør, alt hvad man siger, og hvor man befinder sig.

Følg Ekstra Bladet på Facebook HER

Værre end på film
Da hun ringer op til sin pressechef, bliver deres samtale automatisk stillet om til vores telefon, så vi kan lytte med uden, hun kan se eller høre det på sin egen telefon.

- Der er ingen tvivl om, at det virker, siger partiformanden i telefonen.

- Softwaren er virkelig ondsindet.

For Margrethe Vestager er demonstrationen stof til eftertanke. Hun vil i hvert fald tage sine forholdsregler og sørge for at holde sin telefon opdateret.

- Man kan godt regne med, at alt hvad man ser på film, er den milde version, og at det formodentlig er værre i virkeligheden.

Er din telefon blevet hacket? Tip os anonymt på 1224 (alm. sms-takst) eller 1224@eb.dk.

1 af 2 For at vise hvor nemt det er at omgå sikkerheden i en smartphone, lader partileder Margrethe Vestager (R) os angribe hendes telefon. (Foto: Jan Sommer)
2 af 2 Ved hjælp af en virus til mobiltelefonen, kan vi læse med i Margrethe Vestagers mails, sms'er, bevægelsesmønstre og det der er værre, vister Johan Peder Møller fra CSIS (tv.). (Foto: Jan Sommer)
0 kommentarer
Vis kommentarer