Annonce:
Annonce:

Skilt? Så nægter præster at vie dig igen

Vi vil se stadig flere præster i folkekirken, som nægter at vie fraskilte, forudser en sagkyndig i kirkeret

Annonce:
Følg Samfund

Der vil i fremtiden blive flere præster rundt om i landets sogne, som nægter at vie fraskilte igen.

Det forudser Lisbet Christoffersen, ph.d. i religionsret og lektor ved RUC. I Koldings største sogn, Kristkirkens Sogn, har man netop ansat en ny præst, der ligesom sine to kolleger ikke vil vie folk, som har været gift før.

Meget konservativt
- Vi har to uddannelsesinstitutioner i Danmark, Menighedsfakultetet og Det Danske Bibelinstitut, som opdrager deres studerende til ikke at vie fraskilte eller foretage kirkelige handlinger for homoseksuelle.

- De har et meget konservativt syn og præger omkring en tredjedel af samtlige teologistuderende i Danmark. De studerende er faste i kødet, når de kommer ud i sognet. Så det får vi mere af, siger Lisbet Christoffersen.

Annonce:

Den nyansatte Kolding-præst, Per Damgaard Pedersen, har efter eget udsagn "meget at gøre med Indre Mission", men vil ikke karakteriseres som sådan.

Til døden jer skiller
- Efter min mening har vi ikke ret til at vie folk for anden gang, når de har lovet sig væk 'til døden jer skiller', siger han til JydskeVestkysten.

Han mener, at fraskilte, der vil gøre et nyt forsøg i ægtestanden, bør gå på rådhuset i stedet for i kirken.

Per Damgaard Pedersen er ansat af et enigt menighedsråd, og derfor kan hverken Kirkeministeriet eller biskop Niels Henrik Arendt ændre beslutningen, bekræfter Lisbet Christoffersen.

De fraskilte har imidlertid ret til at blive gift i deres egen sognekirke, og derfor kommer biskoppen nu på arbejde med at få præster fra nabosogne til at gifte de fraskilte i Kristkirken.

Annonce:

Lisbet Christoffersen undrer sig over, at et enigt menighedsråd står bag beslutningen. Såfremt et mindretal havde været imod, kunne biskoppen have indstillet til Kirkeministeriet, at en anden præst skulle have jobbet for at beskytte mindretallet.

- Så man har i Kolding sammensat et menighedsråd, der ikke repræsenterer de fraskilte, siger kirkeretsekspert Lisbet Christoffersen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Annonce: