Annonce:
Annonce:

Lønfest hos de gule fagforeninger

Direktøren i Kristelig Fagbevægelse, Jesper Wengel, tjener næsten dobbelt så meget som chefen i Danmarks største fagforbund

Jesper Wengel har 185.000 medlemmer i Krifa og en løn på 1.670.000 om året. Det er mere end ni kroner pr. medlem om året. (Arkivfoto: Carsten Ingemann)
Jesper Wengel har 185.000 medlemmer i Krifa og en løn på 1.670.000 om året. Det er mere end ni kroner pr. medlem om året. (Arkivfoto: Carsten Ingemann)
Annonce:
Følg Samfund

De 'gule' fagforeninger lokker nye medlemmer med uafhængighed og billige løsninger, men sandheden er, at deres chefer tjener langt mere end de traditionelle pampere.

Det skriver Ekstra Bladet tirsdag.

Eksempelvis scorer direktøren i Kristelig Fagbevægelse, Jesper Wengel, 1,67 mio. kroner om året, hvilket er næsten dobbelt så meget som chefen i Danmarks største fagforbund , 3F formanden Poul Erik Skov Christensen, der får 903.135 kr.

Og i følge Ekstra Bladets oplysninger ligger formanden for Det Faglige Hus, Johnny Nims, løn på 1,2 mio. kroner om året. Herudover betaler medlemmerne af Det faglige Hus også Johhny Nims firmabil og husleje i en 6 mio. kroners villa i et af Esbjergs velhaverkvarterer, så den samlede årsløn når over 1,6 mio. kroner.

Lokker folk med falk varebetegnelse
Arbejdsmarkedsforsker og professor Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet mener, at mange danskere ikke er klar over, hvad de melder sig ind i, når de vælger en gul fagforening.

– Der er i virkeligheden tale om private virksomheder, som udbetaler skyhøje lønninger til deres ledere. De lokker folk ind med en falsk varebetegnelse om, at de er en fagforening, men det er de reelt ikke, og det er kun minimal juridisk bistand medlemmer kan få, hvis de kommer i klemme, siger han.

Direktøren i Kristelig Fagbevægelse Jesper Wengel ønsker ikke kommentere om, han har fortjent 1,67 mio. kr. om året.

– Det er slet ikke op til mig at vurdere. Det er min bestyrelse, jeg har en aftale med, og det er dem, der vurderer det, siger han.

LÆS MERE OM SAGEN I EKSTRA BLADET TIRSDAG

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: