Annonce:
Annonce:

Minkfarmer raser over 'sindssyge fanatikere'

Skruppelløse, sindssyge, yderliggående fanatikere terroriserer minkfarmere, mener formand for pelsdyravlerne.

Annonce:
Følg Samfund

Det er skruppelløse og kyniske fanatikere, som står bag mandagens aktion mod en minkfarm i Torup ved Assens, mener formanden for Dansk Pelsdyravlerforening, Tage Pedersen.

Ved aktionen blev der åbnet bure og klippet hul i hegnet omkring farmen, så tusindvis af de små rovdyr slap ud i naturen. Politifolk har sammen med 50 minkavlere aftenen igennem været travlt beskæftiget med at forsøge at samle minkene ind.

- Disse sindssyge fanatikere kommer og laver en fredelig og veldrevet farm om til et kaotisk helvede i løbet af få minutter. Vi er forbi vanvid, og jeg har næsten ikke ord for sådan noget svineri og dyremishandling, siger Tage Pedersen i en pressemeddelelse.

Annonce:

Pelsdyravlerne ser en "international orkestrering" bag de mange aktioner mod danske minkfarme. Tage Pedersen medgiver ganske vist, at man ikke ved med sikkerhed, om det er lokale hærværksmænd eller organiserede aktivister, der er på spil.

- I USA har FBI gennem mange år regnet disse skruppelløse fanatikere for den største indenlandske terrortrussel. Vi taler om både mordbrand og trusler mod butiksejeres eller landmænds familie, siger Tage Pedersen.

Danske minkavlere blev sidste år udsat for stærk kritik, da TV 2 kunne vise optagelser fra minkfarme, som var afleveret til stationen af aktivister. Her sås masser af pelsdyr med store væskende sår. Ifølge pelsdyravlerne havde aktivisterne dog selv medbragt de syge dyr.

Tage Pedersen nævner "den fanatiske dyreretsgruppe" Anima, hvis medlemmer for otte år siden fik fængselsstraffe for udslip af mink og ildspåsættelse.

- Vi venter stadig på, at politiet får straffet Anima for 34 indbrud i 2009, siger Tage Pedersen.

Annonce:

Biologer begræder løsslupne mink i naturen, fordi de små rovdyr er i stand til på kort tid at udrydde alt fugleliv i et område.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: