Mindst 14 Anonymous-hackere anholdt

FBI har gennemført en stor aktion mod hacker-gruppen Anonymous, som kædes sammen med angreb på Mastercard og Sony samt er kendte støtter til Wikileaks

De amerikanske myndigheder ser ud til at have fået skovlen under en stor del af hacker-kollektivet Anonymous, som er verdens p.t. bedst kendte hackere.

De er erklærede støtter af Wikileaks, og har bl.a. gennemført angreb på VISA, Pay-Pal og Mastercard, efter de to firmaer blokerede for donationer til Wikileaks.

Læs også: Britisk politi anholder Wikileaks-støtter.

Anonymous mistænkes også for at stå bag angrebet, der lammede Sonys Playstation-netværk i ugevis tidligere på året, og kostede firmaet millioner.

Læs også: Sony sat på plads af hackere, og 19-årig anholdt for Sony-hack.

Går efter underholdningsindustrien
Ifølge CNN er mindst 14 af hackerne nu blevet anholdt af FBI ved en storstilet aktion i flere forskellige stater.

Der er anholdte i New York, Florida, New Jersey og Californien.

- Jeg kan bekræfte, at vi udfører aktioner i forbindelse med en efterforskning, siger talskvinden for FBI's afdeling i San Francisco, Alicia Sensibaugh, til CNN.

Anonymous er kendte for at udføre cyber-angreb på firmaer og organisationer, som de anser for amoralske, undertrykkende eller frihedsberøvende. De har bl.a. angrebet Scientology og den amerikanske musik- og film-industri, som de anser for griske på grund af deres kamp for at undgå piratkopiering og fildeling.

Hovedsageligt unge mænd
De har også angrebet CIA og Fox News, og man kan formode at FBI lige er kravlet op ad risiko-listen.

Anonymous består hovedsageligt af mænd i teenage-alderen eller starten af tyverne, og mange af dem er stærkt inspireret af en romantisk tankegang om oprør mod 'Big Brother', som set i filmen V for Vendetta, hvorfra hacker-gruppen da også har lånt en del symboler.

Fox News har valgt at afsløre identiteten på adskillige af de anholdte.

Ustoppelige Anonymous
Ud over hacker-angreb benytter Anonymous også andre metoder til at få deres budskaber ud. De har lavet en del hjemmesider, bl.a. The Anonymous Press, og er at finde på Twitter.

Indtil videre er gruppens eneste synlige reaktion et tweet fra profilen AnonTH:

'Det er ligegyldigt hvor mange mennesker 'FBI' anholder... Om de er fra inderkredsen eller ej... Anonymous har startet noget ustoppeligt.

Følg Ekstra Bladet på Facebook HER