Voldelige asylsøgere i luksus-sommerhus

Ekstremt dårlig opførsel belønnes af Røde Kors: Tre ustyrlige og truende mænd mandsopdækkes i strandvejs-idyl

Smilet er bredt hos denne syriske asylansøger. For nylig måtte han  med på stationen efter at have hærget i sommerhuset. I tre uger har han boet en spytklat fra havet - betalt af det offentlige. (Foto: Mikel Tariq Khan)
Smilet er bredt hos denne syriske asylansøger. For nylig måtte han med på stationen efter at have hærget i sommerhuset. I tre uger har han boet en spytklat fra havet - betalt af det offentlige. (Foto: Mikel Tariq Khan)

Tre voldelige asylansøgere, er blevet sendt i luksussommerhus fordi Røde Kors og Udlændingeservice har opgivet at passe dem ind i Sandholmlejren.

Det afslører Ekstra Bladet Fredag.

De tre, der alle betegnes som voldelige, truende og udadreagerende, har i de seneste tre uger boet i et nybygget luksussommerhus i Vejby i Nordsjælland. Regningen, der løber op i flere hundrede tusind kroner om ugen, tager de sig af i Udlændingeservice i erkendelse af, at de ikke kan stillet andet op. I alt løber regningen for afkølingsferien op i cirka en million kroner, erfarer Ekstra Bladet.

Læs:

Se også: Nu kan Danmark vist ikke blive mere til grin

- Det er en dyr løsning og det siger sig selv, at det ikke er en langtidsholdbar model. Men der var tale om ekstraordinær situation, der krævede en akut afklaring, siger Morten Bo Laursen, kontorchef i Udlændingeservice.

- Vi har arbejdet så hurtigt som muligt for at finde en anden løsning. Og en billigere løsning, siger han.

I praksis betyder det, at de tre allerede i morgen bliver flyttet til et bosted. En noget billigere løsning - men altså først efter den offentlige kasse er blevet drænet.

Ifølge Ekstra Bladet Fredag er der tale om tre asylansøgere fra henholdsvis Syrien, Afghanistan og Iran. Mindst en af dem har allerede fået afvist sin ansøgning om asyl i landet.

Hvad synes du? Tag del i debatten på Facebook HER

I Røde Kors vil man ikke afsløre, hvorfor de tre skulle fjernes fra Sandholmlejren, men ifølge Ekstra Bladets oplysninger har de tre hærget i længere tid og i flere forskellige asylcentre, inden Røde Kors altså kastede håndklædet i ringen og bad om hjælp til at få dem passet.

Og det endte med 240 kvadratmeter luksus i Nordsjælland, hvor der hele tiden er seks vagter til at passe de tre.

Et system, der kun har yderpolerne baraklejr eller luksus, blotter det ikke visse mangler?

- Nu tror jeg ikke, man skal opfatte det her som et almindeligt sommerhusophold, men vi er i dialog med Udlændingeservice om at finde andre og bedre løsninger som denne. Som systemet er nu har det svært ved at håndtere den type asylansøgere.

LÆS MEGET MERE OM SAGEN I EKSTRA BLADET FREDAG

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere