Annonce:
Annonce:

Aktivister ligger på spring i skovbunden

Selv om træfældningen ved Østerild er indstillet, ligger aktivister stadig klar til igen at stoppe maskinerne

Annonce:
Følg Samfund

Trods det regnvåde vejr er modstanderne af vindmøllecenteret i Thy stadig klar til at stille sig i vejen, når Naturstyrelsens folk vil genoptage arbejdet.

- Der er nogle våde folk ude i skoven, hvor de ligger i telte og har bygget bivuakker. Men stemningen er god, siger Tom Vilmer, der er blandt aktivisterne.

Lørdag morgen lykkedes det en flok på godt 40 personer at stoppe skovarbejdernes forsøg på at rydde plads til det kommende vindmølle-testcenter.

Arbejdet skal i gang igen i den kommende uge, og Tom Vilmer regner med, at der stadig vil være folk, der kan byde hele projektet trods.

Han kan ikke sige, hvor mange, der er samlet, men han har indtryk af, at flere er kommet til og opholder sig forskellige steder i skoven.

- De er godt spredt, for der er jo mere end en vej ind, siger han.

Demonstranternes ikke-voldelige blokade har indtil videre fået god opbakning fra de lokale borgere.

- Der var folk ude med aftensmad og friskbagt kage. Og vi har fået lovning fra mange folk om, at hvis vi bliver hængende, så kan lokale folk give husly og støtte, siger Tom Vilmer.

Han understreger, at det ikke er vindmøller, der er målet for demonstrationen, men det, han konsekvent kalder et "industrianlæg".

- Vi er varme tilhængere af møller. Men vi taler om et industrianlæg, der kommer til at stå og larme inde midt i en skov. Der findes steder, der allerede er ødelagt, industriområder og militære områder, siger Tom Vilmer.

Følg Ekstra Bladet på Facebook HER

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: