Nyt kraftigt regnvejr på vej mod Danmark

Himlen vil lørdag åbne sig og sende kaskader og regn ned til ferieramte Danmark

Det kan gå hen og blive noget værre sjask på Roskilde lørdag. (Foto: Jakob Jørgensen)
Det kan gå hen og blive noget værre sjask på Roskilde lørdag. (Foto: Jakob Jørgensen)

Himlen vil lørdag åbne sig og sende kaskader og regn ned til ferieramte Danmark.

Et kraftigt regnvejr er nemlig på vej mod Danmark. Så det tegner til, at i morgen kan blive en rigtig 'inde-dag'.

Først på dagen vil de østlige egne få almindeligt regnvejr, hvor der vil falde en 5-10 millimeter regn. Men der, hvor der virkelig er saft i skyerne, er bag den varmefront, hvor det første regn kommer fra. På bagsiden af varmfronten kan der dannes nogle kraftige byger.

- Det er varmen, der presser på fra øst, der giver os regnvejret, og i den varme luft kan der dannes kraftige byger, alle modeller er dog ikke enige om, hvor kraftige bygerne bliver, til gengæld er de enige om, at varmen kommer ned over Danmark fra øst og Nordøst, siger Peter Tanev, meteorolog på TV 2 Vejret.

Det er i aftentimerne over Sjælland, Fyn og Østjylland, at de kraftige byger kan dukke op. Lokalt vil der kunne falde 20 millimeter. Heller ikke Roskilde slipper, her vil man opleve regnvejr i morgentimerne og igen hen på aftenen hvor bygerne kan give anledning til store vandpytter og mudder da der kan falde op til 15-20 mm.

Søndag bliver noget bedre og generelt mere tørt, men der kan stadig snige sig nogle byger ind over Danmark.

- På søndag ligger vi stadig i den varme luft, og der kan derfor godt komme nogle saftige byger især i den østlige del af landet, fortæller Peter Tanev.

0 kommentarer
Vis kommentarer