Naturister: I er kropsforskrækkede

Undersøgelse viser, at kun hver fjerde dansker mener, at nøgenbadning på stranden er ok. - Der burde være plads til os alle, mener Danske Naturister

Ifølge Danske Naturister kommer naturisterne fra alle samfundslag og aldersgrupper. (Arkivfoto: Jesper Stormly Hansen)
Ifølge Danske Naturister kommer naturisterne fra alle samfundslag og aldersgrupper. (Arkivfoto: Jesper Stormly Hansen)

ekstrabladet.dk's læsere støtter nøgenhed.

Mens en ny undersøgelse foretaget af YouGov for 24timer viser, at kun 24 procent af danskerne synes, det er i orden, at mænd og kvinder bader nøgne på offentlige strande, så kan de danske naturister finde trøst i ekstrabladet.dk's afstemning om emnet til højre.

Her mener over halvdelen af læserne, at nøgenhed på offentlige strande er ok.

De delte meninger overrasker ikkke talsmanden for Danske Naturister, Thomas Asferg.

Han mener, at det afhænger af, hvor man er.

- Hvis man ser på Roskilde Festival, så er nøgenløbet jo en af de begivenheder, der næsten får mest opmærksomhed, og flere og flere deltagere, siger Thomas Asferg til ekstrabladet.dk..

Selv om næsten 60 procent af ekstrabladet.dk's mener, at naturisme er ok, så erkender Danske Naturister, at store dele af befolkningen har et problem med nøgenhed.

Ifølge 24timers undersøgelse, mener 68 procent af de 18-29-årige ikke, at mænd skal have lov til at bade nøgne i offentligheden. Tallet er 60 procent for kvindernes vedkommende.

- Mange er kropsforskrækkede, og især de unge lider under en amerikanisering. De kan jo næsten ikke se noget, uden der er en sort bjælke, og flere har den opfattelse, at bar hud er lig med sex, siger Thomas Asferg.

Danmark har 5000 kilometer kyst, der kan bades fra, og Danske Naturister mener derfor, at der burde være plads til de nøgne badegæster.

- Jeg synes, vi viser hensyn. Vi lægger os afsides, så der burde være plads til alle.

Er nøgenhed på de offentlige strande ok? Diskutér emnet nedenfor.

0 kommentarer
Vis kommentarer