Statens tab i Amagerbanken er halveret

Nye beregninger fra revisorer viser, at skatteydernes regning til Amagerbanken bliver langt mindre end ventet

Skatteydernes regning for krakket i Amagerbanken bliver langt mindre end frygtet. Finansiel Stabilitet har offentliggjort beregninger fra to uafhængige revisorer, som viser, at der er fundet 6,7 milliarder mere i banken end i de første beregninger.

Det betyder ifølge Finansiel Stabilitet for statens - og skatteydernes - vedkommende, at det hidtidige forventede tab på cirka 5,5 milliarder kroner bliver mere end tre milliarder mindre - og dermed altså mere end halveret.

- De oprindelige tal afspejlede en foreløbig og forsigtig vurdering. Revisorernes nye opgørelse tager vi derfor til efterretning i Finansiel Stabilitet, siger administrerende direktør Henrik Bjerre-Nielsen fra Finansiel Stabilitet.

- Det er positivt, men det er ikke overraskende, at den er højere, for den første opgørelse er en hurtig og foreløbig opgørelse, som man laver i løbet af en weekend, siger han.

Trods de nye beregninger fastslår Finansiel Stabilitet også, at Amagerbankens krak var uundgåeligt.

- Således manglede der cirka fire mia. kroner for blot at have dækning for kreditorerne, hvortil kommer kravet til basiskapitalen, skriver Finansiel Stabilitet.

Tilbagebetalingsdividenden stiger i de nye beregninger fra 58,8 procent til 84,4 procent, men der er mulighed for en yderligere forhøjelse senere.

Det kan dog også gå den anden vej, alt afhængig af om Garantifonden for indskydere og investorer og Amagerbankens konkursbo er uenig i revisorernes udregninger og indbringer sagen for retten.

0 kommentarer
Vis kommentarer