Storsparere får flere penge fra Amagerbank

Både private og staten får flere penge retur fra Amagerbanken end ventet efter en gennemgang fra revisorer

Der er penge på vej til de danskere, der havde mere end 750.000 kroner stående i den krakkede Amagerbanken. En uafhængig rapport fra to revisorer viser nemlig, at der var flere penge i banken end først antaget. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Jeg kan bekræfte, at der bliver en højere dividende-procent, siger Henning Kruse-Petersen, formand for Finansiel Stabilitet, til avisen.

De første beregninger viste, at der kun var 58,8 procent af indlånene tilbage i banken, men efter revisorgennemgangen erfarer Morgenavisen Jyllands-Posten, at procentsatsen i stedet bliver på cirka 80.

Det betyder, at de 700 kunder som mistede penge, fordi de havde mere end 750.000 kroner, formentligt får deres oprindelige tab halveret.

De nye beregninger mindsker også statens - og dermed skatteydernes - tab på Amagerbanken betydeligt.

Amagerbanken fik et statsgaranteret lån på 13,5 milliarder kroner og staten forventede et tab på 5,5 milliarder. Med den nye dividende bliver tabet betydeligt mindre.

Også landets banker får glæde af de nye beregninger, fordi de stod til at skulle dække tab for 2,4 milliarder kroner, hvilket nu også bliver væsentligt mindre.

Til gengæld får aktionærerne - med rigmanden Karsten Ree i spidsen - og dem som havde lånt ansvarlig kapital til banken, ingen penge. De står nemlig yderst i kreditorrækken.

0 kommentarer
Vis kommentarer