Sydbank sætter også renten op

Den 5. juli sætter Sydbank renten på udlån op med en kvart procent. Nordea og Danske Bank i tænkeboks

Kunderne i landets fjerdestørste pengeinstitut, Sydbank, skal fra den 5. juli betale mere for deres lån i banken. Banken hæver renten med 0,25 procentpoint på sine variabelt forrentede udlån.

Mandag satte Jyske Bank sine udlånsrenter op - ligeledes med et kvart procentpoint - og både Jyske og Sydbank forklarer stramningen med udviklingen på de internationale lånemarkeder. Generelt er det blevet dyrere for bankerne at hjemtage finansiering.

- Ændringerne skal ses i lyset af, at vi på linje med andre aktører i den finansielle sektor har stigende finansieringsomkostninger som følge af udviklingen på penge- og obligationsmarkederne, siger områdedirektør Jens Olsen i Sydbank.

Det seneste kollaps i Fjordbank Mors har ikke gjort det nemmere at skaffe kapital i udlandet.

- Der skete noget med Amagerbanken, hvor det helt klart blev dyrere, og det seneste, der er sket med Fjordbank Mors, vil også have en vis påvirkning, siger Jørgen Lund Pedersen.

Danske Bank og Nordea overvejer ifølge Berlingske Business også at gøre det dyrere at låne penge.

- Der er ingen tvivl om, at bankens udgifter er væsentligt forøgede, siger afdelingsdirektør hos Danske Bank Anders Klinkby Madsen og nævner, at banken overvejer en rentestigning.

Hos Nordea vil man gerne lige have overstået næste uges rentemøde i Den Europæiske Centralbank, før en beslutning tages.

- Vi overvejer situationen, og afventer ECB's rentemøde næste torsdag, oplyser Nordea til Berlingske Business.

0 kommentarer
Vis kommentarer