Søfartsstyrelse dumper skolebåde på stribe

Sejlskoler må droppe deres kurser, fordi Søfartsstyrelsen har strammet reglerne efter drukneulykken ved Præstø

Flere sejlskoler må droppe deres kurser, fordi skolerne skal dokumentere, at deres både opfylder omfattende krav. Det skriver Århus Stiftstidende tirsdag.

Bølgen af aflysninger kommer efter, at Søfartsstyrelsen har skåret reglerne for sejlads med elever ud i pap - og sejlskoler landet over derfor har travlt med at få godkendt deres udstyr.

Det er ulykken fra Præstø Fjord i februar, hvor en dragebåde med 13 elever og to lærere kæntrede. En lærer druknede og flere elever er stadig indlagt til genoptræning.

Styrelsen slår i sin henvendelse til skolerne fast, at deres sejlads altid er erhvervssejlads. Det betyder i praksis, at en række fartøjer skal synes og godkendes af myndighederne. Ellers må de ikke bruges.

- Vi har været ude og godkende rigtig mange fartøjer. Nogle har måttet erkende, at de måtte lægge deres aktiviteter om, nogle at de måtte opgive, siger Martin John fra Center for Skibe i Søfartsstyrelsen til Århus Stiftstidende.

De skærpede krav har blandt andet betydet, at Favrskov Ungdomsskoles sejlcenter i Kaløvig Lystbådehavn har måttet aflyse alle sine sejlaktiviteter i foråret. De mangler endnu at få godkendt tre fartøjer.

Den Maritime Havarikommission og politiet ventes inden længe at offentliggøre resultaterne af de undersøgelser, der er foregået siden ulykken på Præstø Fjord.

Der kan blive tale om et strafansvar, hvis regler, råd og vejledninger om færdsel til søs ikke er blevet overholdt.

/ritzau/

0 kommentarer
Vis kommentarer