Solen steger dig i dag

Dagen i dag bliver måske den varmeste i år, med temperaturer helt op til 28 grader. Badevandet er i den kølige stil

Pas godt på solen, for den svitser ekstra meget i dag. Badevandet er stadig køligt mange steder. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Pas godt på solen, for den svitser ekstra meget i dag. Badevandet er stadig køligt mange steder. (Foto: Thomas Lekfeldt)

Dagen i dag bliver den hidtil varmeste i år: Op til 28 grader har meteorologerne lovet. Og det er om at nyde solen, for i morgen skulle den stå på regn og køligere temperaturer, ifølge DMI.

Hvis du pønser på at stikke tæerne i bølgen blå, så kan det blive en kold fornøjelse, især hvis du stikker tæerne i vandet ud for Grenaa: Her er badevandstemperaturen af TV2's badepatrulje målt til bare 14 grader.

Tjek strandvejret her

Danmarks varmeste dukkert findes på henholdsvis Fanø og Sydfyn ud for Løgismose, hvor der er målt 20 grader varmt badevand, skriver TV2.

De fleste steder i landet er badevandstemperaturerne over 16 grader, men stadig i den kølige ende af skalaen, så mange steder vil det kræve lidt overvindelse at hoppe i bølgerne.

Ved Vesterhavskysten rangerer temperaturerne fra 15 til 18 grader; Blokhus og Løkken har temperaturer på henholdsvis 16 og 17 grader, mens Hvide Sande har 18 grader varmt vand.

Nordsjællands sommerhusdvælere kan hoppe '10-20-30' i 16 til 17 grader varmt badevand. Det samme gælder for badegæster ved Kerteminde og Nyborg på Fyn.

Se badevandstemperaturer for hele Danmark her

Pas ekstra på solen
Vælger du at syde dagen væk på stranden, så pas ekstra godt på huden. Ifølge DMI er solen ekstra farlig i disse dage, hvor strålingen i år er ekstra høj:

- Vi oplever årets kraftigste UV-stråling omkring midsommer og Sankt Hans på grund af den store solhøjde. Men i stedet for et indeks omkring 6, der er normalen for årstiden, oplever vi nu et indeks helt oppe på 7, fortæller Paul Eriksen, DMI's UV-ekspert.

Læs også: Test: Her er den bedste solcreme

Det betyder, at din hud bliver svitset på meget kort tid, hvis du ikke bruger solcreme:

- Med et UV-indeks på 7 bliver normal dansk hud solskoldet i løbet af en god halv times tid i middagssolen; sart hud i løbet af 15-20 minutter, advarer Paul Eriksen fra DMI.

0 kommentarer
Vis kommentarer