Arkitekter til nyt supersygehus fundet

Medic OUH konsortiet skal realisere det nye store supersygehus i Odense, der bygges sammen med universitetet

Det bliver et konsortie bestående af tre arkitektfirmaer, der skal tegne stregerne til Odenses kommende supersygehus. Det afslører Region Syddanmark tirsdag.

Medic OUH konsortiet, der består af firmaerne White Arkitekter, KHR Arkitekter og Dall og Lindhardtsen samt tre ingeniørfirmaer, har lagt billet ind på en række af de store sygehusbyggerier, der i de kommende år bliver virkelighed i Danmark.

Således er konsortiet også med i konkurrencen om at tegne det midtjyske supersygehus i Gødstrup og en omfattende udbygning af Rigshospitalet i København.

Medic OUH er også valgt som totalrådgiver i forbindelse med etableringen af et psykiatrisk sygehus i Aabenraa.

Det nye Odense Universitetshospital (OUH) skal bygges på en grund ved siden af Syddansk Universitet i byen, og de to institutioner bliver med byggeriet også kædet sammen.

Der er afsat 6,3 milliarder kroner til Nyt OUH. Sygehuset bliver det største helt nye sygehus i Danmark, og sammen med det sundhedsfaglige fakultet vil byggeriet samlet set svare til bykernen i en større danskprovinsby.

Første spadestik tages i 2015, og efter planen står Nyt OUH færdig i 2018-2021.

Rektor for Syddansk Universitet Jens Oddershede kalder koblingen mellem universitet og sygehus på samme sted for "unik".

- En så tæt forbindelse kender vi ikke andre steder i Danmark. Forskere på universitetet og medarbejderne på sygehuset kan bogstavlig talt drikke formiddagskaffe sammen, siger Jens Oddershede og fortsætter:

- Det vil betyde, at de fra både universitet og universitetshospital kan få et naturligt og stærkt tværfagligt samarbejde, hvor ny forskning hurtigt kan føre til for eksempel nye forebyggelsesmetoder og forbedret patientbehandling

Vinderprojektet er valgt ud blandt seks forslag med hver deres bud på, hvordan fremtidens syddanske universitetshospital og universitetsbyggeri kunne se ud.

0 kommentarer
Vis kommentarer