DSBFirst dropper Sverige og undgår konkurs

Kriseramte DSBFirst undgår konkurs. Der skal dog til december findes en ny operatør på den svenske strækning.

Ny aftale sikrer en uændret betjening af Øresundstrafikken på begge sider af sundet, og en truende konkurs for DSBFirst er dermed undgået. (Arkivfoto: Finn Frandsen)
Ny aftale sikrer en uændret betjening af Øresundstrafikken på begge sider af sundet, og en truende konkurs for DSBFirst er dermed undgået. (Arkivfoto: Finn Frandsen)

Økonomisk hårdt trængte DSBFirst lever videre, men må opgive kontrakten i Sverige.

Det fremgår af en meddelelse til medarbejderne i DSB, som Ritzau har set.

Læs også. DSB sætter alt på et bræt

Efter flere ugers intense forhandlinger mellem DSB og de svenske trafikmyndigheder, Öresundståg, er parterne nu nået frem til en løsning.

Aftalen sikrer en uændret betjening af Øresundstrafikken på begge sider af sundet, og en truende konkurs for DSBFirst er dermed undgået.

Samtidig må DSBFirst dog droppe det svenske eventyr. Aftalen betyder nemlig, at DSBFirst Sverige til december overdrager trafikken til en anden operatør i vores naboland.

DSB's topchef, Klaus Pedersen, understreger over for medarbejderne, at der er tilfredshed med to ting i den aftale, de har opnået.

- Vi har undgået en truende konkurs, som ville have kastet såvel kunder som medarbejdere og leverandører ud i en uoverskuelig situation, og aftalen er økonomisk set det bedst mulige udkomme af en vanskelig situation for DSB, siger han.

Konkret betyder aftalen økonomisk, at de månedlige tab på driften i DSB Sverige frem til december 2011 dækkes dels af Öresundståg og dels gennem nedbringelse af de garantier, der er stillet af DSB og medejeren First Group.

Ifølge Klaus Pedersen betyder det, at DSB fremadrettet ikke vil tabe penge på DSBFirst Sverige.

- Med den indgåede aftale forventer vi tillige, at der kan tilbageføres mellem 200 og 250 millioner kroner af de hensættelser til tab på 725 millioner kroner, som blev indarbejdede i årsregnskabet for 2010, siger han.

Ifølge DSB kan passagererne med aftalen se frem til bedre tider. Det sker blandt andet ved, at man sætter flere togsæt på ruten fra Sverige til Danmark for at gøre bedre plads til kunderne og imødegå kritikken om fyldte tog.

- Der vil fremover køre det samme antal tog i Danmark, i Sverige og over Øresundsbroen som i dag. Vores kunder kommer ikke til at opleve forringelser eller ændringer i deres hverdag. Tværtimod, siger konstitueret administrerende direktør i DSBFirst, Gert Frost.

0 kommentarer
Vis kommentarer