Danskere holder ferie når de holder ferie

Mange flere svenskere og nordmænd end danskere ringer hjem til jobbet under deres sommerferie

Danskerne er skandinaviske mestre i at holde jobbet på standby i deres sommerferie.

Det viser en spørgeundersøgelse, som er gennemført af Nordic Research Alliance blandt mindst 1000 repræsentativt udvalgte borgere i Danmark, Sverige og Norge.

70 procent af danskerne siger, at de ikke gør noget for at holde sig opdateret med jobbet i løbet af deres sommerferie. For Sverige og Norge er de tilsvarende tal på 48 procent og 44 procent.

Der er også langt færre danskere end svenskere og nordmænd, som tjekker e-mails fra arbejdspladsen eller ringer hjem til kolleger.

Godt en fjerdedel af danskerne tjekker e-mails og kun to procent ringer hjem til kolleger. Til sammenligning tjekker over to tredjedele af svenskerne og nordmændene e-mails.

En procent af danskerne afbryder deres ferie undervejs for at tage ind på kontoret. Det gør fem gange så mange svenskere og over 10 gange flere nordmænd.

64 procent af alle danskere erklærer sig enige i udsagnet om, at "sommerferien giver en tiltrængt pause og mulighed for at stresse af". Det gør kun 40 procent af svenskerne og 57 procent af nordmændene.

Danskerne må dog se sig slået af nordmændene, når det gælder om at rejse så langt væk fra jobbet som muligt. Hele 54 procent af nordmændene tager til udlandet i løbet af deres ferie. Det gør kun 49 procent af danskerne og 31 procent af svenskerne.

Nordic Research Alliance er et samarbejde mellem analyseinstitutterne Analyse Danmark, Novus i Sverige og Respons Analyse i Norge.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere