EU: Der er ingen plan B for Grækenland

Grækenland kan kun undgå statsbankerot, hvis parlamentet stemmer ja til sparekravene, advarer EU-kommissær

Den græske spareplan skal i slutningen af denne uge stå sin prøve i parlamentet i det gældsplagede euroland.

Fra Bruxelles lægges der nu yderligere pres på de græske politikere om at stemme ja til de omfattende sparekrav.

Der er ingen anden vej ud af krisen, hvis ikke Grækenland stemmer ja til spareplanen, advarer EU's økonomikommissær, Olli Rehn.

- Den eneste vej til at undgå et statsbankerot er for parlamentet at godkende det reviderede økonomiske program. Det må blive godkendt, hvis den næste udbetaling af finansiel bistand skal frigives, siger EU's økonomikommissær, Olli Rehn.

- Til dem, som spekulerer i andre muligheder, lad mig sige det klart: Der er ingen plan B, siger han.

EU-landene blev på et topmøde i sidste uge enige om at udbetale 12 millioner euro til Grækenland allerede i starten af juli samt bistå med en ny hjælpepakke, hvis det sydeuropæiske land giver sit ja til at indføre de omfattende besparelser.

Spareplanen, som de græske politikere ventes at stemme om torsdag, omfatter både en finanspolitisk strategi samt et stort privatiseringsprogram, som skal være med til at rette op på den kulsorte økonomi.

Oppositionen truer dog stadig med at stemme nej til kravene, og også den græske befolkning har de seneste mange uger demonstreret deres utilfredshed i Athens gader.

Det er dog ikke kun af stor betydning for Grækenlands fremtid, at landet går med til sparekravene. Hele den finansielle stabilitet i Europa står også på spil, understreger EU's økonomikommissær.

- Jeg respekterer fuldt ud det græske parlaments beføjelse og suverænitet i den igangværende debat. Og jeg stoler på, at de græske politiske ledere er fuldt bevidste om det ansvar, der ligger på deres skuldre, siger Rehn.

0 kommentarer
Vis kommentarer